Βουτιά στην οικολογία με ένα πλωτό ηλιακό σπίτι!

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Giancarlo Zema έχει σχεδιάσει ένα νέο φιλικό προς το περιβάλλον πλωτό σπίτι. Το WaterNest 100 είναι ένα κυκλικό κτίσμα που παρέχει 100 τ.μ. χώρου διαβίωσης

 
Έως και 98% της δομής του έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά και τροφοδοτείται από τη συστοιχία φωτοβολταϊκών στη στέγη.

Αντίθετα με προηγούμενες δουλειές του Zema, το WaterNest 100 φαίνεται πρακτικό και μοιάζει με κάτι μέσα στο οποίο θα μπορούσες να ζήσεις μια μέρα.
«Η έμπνευση ήρθε παρατηρώντας τα νεροπούλια στις υδρόβιες φωλιές τους σε όλο τον κόσμο, όπου ζουν και κάνουν τα μωρά τους σε απόλυτη αρμονία με τη φύση», εξηγεί ο Zema. «Έτσι σκέφτηκα ότι ένας παρόμοιος σχεδιασμός μπορεί να μας βοηθήσει να αγκαλιάσουμε τη ζωή και να μας επιτρέψει να ζήσουμε μια πλωτή εμπειρία σε ένα φυσική κατοικία εξοικονόμησης ενέργειας».

Έχει σχεδιαστεί για να επιπλέει σε ποτάμια, λίμνες, κόλπους και και ήρεμες θάλασσες. Η πανέμορφη καμπυλωτή δομή του έχει 12 μέτρα διάμετρο και 4 μέτρα ύψος. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ 60 τ.μ. που είναι ενσωματωμένα στην οροφή της κατασκευής. Τα ηλιακά πάνελ που χρησιμοποιούνται, διαμορφώνονται έτσι ώστε να ταιριάζουν με την καμπύλη της οροφής του κτιρίου. Η EcoFloLife, η οποία έχει αναπτύξει το WaterNest 100 με βάση το σχεδιασμό του Zema, αναφέρει ότι η συστοιχία έχει μέγιστη ισχύ 4 kWp, αλλά το WaterNest 100 μπορεί να λειτουργήσει με περίπου 1 kWp.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται ένα σύστημα μικρο-εξαερισμού, με τις γρίλιες στην οροφή και το δάπεδο να επιτρέπουν την εισαγωγή φρέσκου αέρα στο εσωτερικό. Η EcoFloLife τονίζει ότι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας εξασφαλίζει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ελάχιστη συντήρηση.

Το εσωτερικό του WaterNest 100 μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά ανάλογα με τις ανάγκες, κάθε διαθέτει έναν κεντρικό τετράγωνο χώρο όπου μπορεί να φιλοξενηθεί μέχρι και μια τετραμελής οικογένεια σε δύο υπνοδωμάτια. Εκτός όμως από κατοικία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γραφείο, lounge bar, εστιατόριο, κατάστημα ή εκθεσιακός χώρος.

Ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το φωτισμό, τις κουρτίνες, τα στόρια και το σύστημα ήχου. Ο προκαθορισμένος φωτισμός, κλιματισμός και ήχος μπορούν να ενεργοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας και τη θερμοκρασία. Η EcoFloLife προτείνει επίσης μια ποικιλία από φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές επίπλων.

Tags: VIRAL
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η πρώτη υποβρύχια βίλα έρχεται στις Μαλδίβες!

H περιβαλλοντική αλλαγή απειλεί...τη σοκολάτα!

Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

Τελικά, πότε έκανε την εμφάνισή του ο Homo sapiens;

Η Ford γεμίζει το Λονδίνο «έξυπνα» παγκάκια!

Το καλύτερο λίπασμα είναι τα σκουπίδια σου!

Ανακαλύφθηκε μύκητας που διασπά το πλαστικό

Θαλάσσιο τέρας σε παραλία του Τέξας μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ!

Δολοφονήθηκε η διάσημη φώκια Αργυρώ στη Σάμο (VIDEO)

Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Το αρχαιότερο απολίθωμα μανιταριού είναι 115 εκ. ετών!

Xάρτης με δεδομένα ρύπανσης από τη Google!

Τα μικροπλαστικά φτάνουν και στο αλάτι!

Υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας

«Πράσινο» σπίτι… ακολουθεί τον ήλιο!

Σπατάλησε μόνο όσο νερό χρειάζεσαι (VID)

Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Βιταμίνες για ρύπανση!

περισσότερα »