Εσπερίδα για την ασφαλή χρήση χημικών προϊόντων

Διαβάστηκε από 1440 αναγνώστες -

«Πως μπορώ να πληροφορούμαι για να χρησιμοποιώ με ασφάλεια τα χημικά προϊόντα επαγγελματικής χρήσης – η συνεισφορά του προγράμματος READ».

 
Με την παρουσία φορέων των επαγγελματιών χρηστών και στελεχών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 2 Απριλίου, εσπερίδα στην αίθουσα κατάρτισης του ΕΛΙΝΥΑΕ που ευγενώς παρεχώρησε η διοίκηση. Η εσπερίδα είχε σαν στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών αλλά και του κοινού που χρησιμοποιεί καθημερινά χημικά προϊόντα (χρώματα, καθαριστικά, λιπαντικά, φυτοφάρμακα κλπ) ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά την υγεία του, αν γνωρίζει τους κινδύνους και τον τρόπο προφύλαξης.

Στελέχη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων και Βερνικιών και της εξειδικευμένης εταιρείας SustChem Engineering ΕΠΕ, παρουσίασαν το πρωτοποριακό πρόγραμμα READ. Στο READ συμμετέχουν εθελοντικά παραγωγοί και εισαγωγείς προϊόντων παρέχοντας τα Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας.
Με χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ο επαγγελματίας και ο ερασιτέχνης χρήστης λαμβάνει την Κάρτα Οδηγιών Ασφαλούς Εργασίας (WIC) που παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Σε χαιρετισμό που απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ καθηγητής κ. Θ. Κ. Κωνσταντινίδης, η Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ και Διευθύντρια του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ κυρία Ρένα Μπαρδάνη και η Υπεύθυνη Περιβάλλοντος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών κυρία Χριστίνα Θεοχάρη, συμμερίζονται τη δυναμική ενός τέτοιου προγράμματος για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Την εσπερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι και επαγγελματίες από το Σύλλογο Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδος, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αμαξωμάτων Αυτοκινήτων, το Σύλλογο Φανοποιών Βαφέων Αυτοκινήτων Αττικής, την Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού-ΠΕΚΟΠ, την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, την Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων και το Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.haci.gr, www.life-read.gr ή μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ιωάννα Λυμπεροπούλου Tηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-9213259.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το πρόγραμμα LIFE+.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ