Πιστοποίηση της American Express από την TUV Hellas

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TUV Hellas (TUV Nord) πιστοποίησε την American Express (Σαουδικής Αραβίας) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2013.

 
Πρόκειται για το μόνο διεθνές πρότυπο που μπορεί να επιθεωρηθεί και το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ΣΔΑΠ). Οι διαδικασίες πιστοποίησης αφορούν στο Τμήμα Πληροφορικής της Τράπεζας και ιδιαίτερα την INFOSEC Operation S.o.A. Έκδοση 1.0 (ημερομηνία 17/02/2015). Η διαχείριση της πληροφορίας είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λειτουργία και πιθανόν την επιβίωση ενός οργανισμού. 

Η πιστοποίηση κατά ISO/IEC 27001 διασφαλίζει ότι η American Express (Σαουδικής Αραβίας) διαχειρίζεται και προστατεύει τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της πληροφόρησης και αποδεικνύει μέσω ενός ανεξάρτητου φορέα ότι οι εσωτερικοί έλεγχοι της εταιρείας πραγματοποιούνται και ικανοποιούν τους εταιρικούς στόχους και τις στρατηγικές και επίσης, ότι τηρούνται η ισχύουσα νομοθεσία και οι κανονισμοί. Με την ανωτέρω πιστοποίηση παρέχεται στην American Express (Σαουδικής Αραβίας) ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ικανοποίηση των συμβατικών της υποχρεώσεων και επιδεικνύει στους πελάτες της ότι η ασφάλεια των πληροφοριών τους είναι πρωταρχικής σημασίας για την εταιρεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ