Γιατί συμφέρει η χρήση του microboiler στη θέρμανση;

Διαβάστηκε από 11760 αναγνώστες -

Η συσκευή "microboiler" λειτουργεί με ρεύμα, έχει μέγεθος όσο μια φιάλη του λίτρου, τοποθετείται χαμηλά σε κάθε σώμα και του δίνει την δυνατότητα να λειτουργεί αυτόνομα αποκομμένο, ή εναλλάξ παραμένοντας συνδεδεμένο με την κεντρική θέρμανση.

 
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ O ΜΙΚΡΟΛΕΒΗΤΑΣ ( MICROBOILER )
Η συσκευή, από την στιγμή που θα τοποθετήσουμε την πρίζα και συνδεθεί στο ρεύμα, αρχίζει να ανεβάζει θέρμανση αμέσως στο πάνω μέρος του σώματος και την αποδίδει στον χώρο. Όση ενέργεια δεν προλαβαίνει να αποδώσει αμέσως στον χώρο, συσσωρεύεται στο σώμα θερμαίνοντας σιγά- σιγά το περίβλημα, ξεκινώντας από το πάνω μέρος προς τα κάτω, το οποίο με την σειρά του ακτινοβολεί την ενέργεια στον χώρο. Λόγω της θερμότητας και της διαστολής που προκαλείται στο νερό του σώματος καλοριφέρ, το οποίο -ελαφρύτερο λόγω της αύξησης του όγκου του- ανεβαίνει στο πάνω μέρος του σώματος. Ταυτόχρονα όμως αυξάνεται και η πίεση στο εσωτερικό του αναγκάζοντας το κρύο νερό χαμηλότερα να οδηγείται στην είσοδο του μικρολέβητα και στον θάλαμο του ζεστού νερού, όπου θερμαίνεται και κάνει ξανά τον ίδιο κύκλο. 

Μπορεί να γίνει μόνιμο στοιχείο της κάθε υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης του οικήματος για αυτονομία και εξοικονόμηση ενέργειας και να αποτρέπει την ανάγκη αγοράς συμπληρωματικών θερμαντικών συσκευών με ζωντανή φλόγα ή με πυρακτωμένη αντίσταση, που ενέχουν κινδύνους λειτουργίας και καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια με μικρό, και συνήθως περιορισμένο τοπικά, αποτέλεσμα δράσης. Επίσης, είναι ιδανικό για εξοχικά σε περιοχές που δεν υπάρχει δίκτυο ηλεκτρικού ή φυσικού αερίου, διότι συνδυάζεται ιδανικά με φωτοβολταϊκά πάνελ, λόγω της μικρής απαιτούμενης ισχύος για κάθε σώμα καλοριφέρ (250watt, 500watt, 1000watt, 1500watt) και της αυτονομίας δωματίου που μπορεί να διαχωρίσει την χρήση των χώρων την ημέρα και την νύκτα. 

Γιατί συμφέρει καλύτερα ο ηλεκτρικός μικρολέβητας (microboiler); 
Η απόδοση των εγκαταστάσεων με λέβητες πετρελαίου υπολογίζονται με βάση την απόδοση του καυστήρα πετρελαίου. Ο καυστήρας πετρελαίου έχει μέγιστη απόδοση 65%. Έτσι για ένα σπίτι 100 μ2 απαιτείται λέβητας πετρελαίου 22000 θερμίδες, δηλαδή 25,59 kw τις οποίες καταναλώνει ανάλογα όταν είναι συντηρημένος σωστά και η καμινάδα καθαρή. Με τους ηλεκτρικούς μικρολέβητες η απαιτούμενη ενέργεια για σπίτι 100 μ2 είναι από 3 έως 6 kw ανάλογα με την περιοχή και την μόνωση, διότι δεν υπάρχουν απώλειες διαδρομής (αφού οι μικρολέβητες τοποθετούνται κατευθείαν πάνω στο σώμα που θερμαίνουν), δεν υπάρχει υπερκατανάλωση (λειτουργώντας ένα μεγαλύτερο λέβητα πολυκατοικίας για να θερμάνεις ένα διαμέρισμα ή ένα δωμάτιο), ενώ ακόμη και η δυνατότητα της αυτονομίας ανά σώμα καλοριφέρ προσφέρει περαιτέρω οικονομία λόγω της δυνατότητας ορθολογικότερης χρήσης, διατηρώντας κλειστά τα σώματα στους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται τις διαφορετικές ώρες του 24ώρου, ή ενεργοποιώντας επιλεκτικά λιγότερα σώματα όταν δεν απαιτείται μεγάλη ποσότητα θέρμανσης. Επίσης δεν απαιτεί καμιά συντήρηση.

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
Η εταιρεία μας βρίσκεται στο χώρο των συστημάτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και της εξοικονόμησης ενέργειας. Διαθέτει στην αγορά την Ελληνικής ευρεσιτεχνίας και κατασκευής, πιστοποιημένης με ce, συσκευή
"microboiler", για την αυτονόμηση σώματος καλοριφέρ και την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους στην εγκατάσταση και λειτουργία της θέρμανσης.

Η συσκευή "microboiler" λειτουργεί με ρεύμα, έχει μέγεθος όσο μια φιάλη του λίτρου, τοποθετείται χαμηλά σε κάθε σώμα και σε κάθε είδους καλοριφέρ η πετσετοκρεμάστρας και του δίνει την δυνατότητα να λειτουργεί αυτόνομα αποκομμένο, η εναλλάξ παραμένοντας συνδεδεμένο με την κεντρική θέρμανση.
Είμαστε η μοναδική εταιρεία στο χώρο των συστημάτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας, που διαθέτουμε στην αγορά μια πραγματική λύση αυτονομίας στην θέρμανση και εξοικονόμησης στην εγκατάσταση και την κατανάλωση ενέργειας κατά την λειτουργία, με συσκευή πιστοποιημένη, με καθαρά και μετρήσιμα αποτελέσματα λειτουργίας & εγγυημένη διαθεσιμότητα.

MICROBOILER GREECE I.K.E.
ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΗΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΤΕΜΠΩΝ 16, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Τ.Κ. 15342
ΤΗΛ.2114045145 
www.microboiler.eu,

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ