Συνέδριο με θέμα: «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί που διοργανώνει η Α– ΕNERGY θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Divani caravel και ώρες 11.00- 18.30 .

 
Την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, παράλληλα όμως και την επιτακτική ανάγκη, να σπάσει άμεσα ο κύκλος της υποχρηματοδότησης και της αποεπένδυσης, αναμένεται να διατυπώσουν οι 40 περίπου εκπρόσωποι κορυφαίων επενδυτικών, επιχειρηματικών, κατασκευαστικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών όπως επίσης και ακαδημαϊκών φορέων, που συμμετέχουν στο συνέδριο « ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Στο διήμερο φόρουμ , που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα), στις 11-12 Μαΐου, στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» θα δώσουν το παρόν, αρμόδιοι παράγοντες της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης επενδυτές του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι, όχι απλώς υλοποιούν, αλλά προγραμματίζουν επιπλέον, νέα έργα και επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα τεθούν επί τάπητος: Ο ρόλος των επενδύσεων και των υποδομών για την ανάκτηση του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος της χώρας, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, οι Συμβάσεις Παραχώρησης και οι συνεργασίες ανάμεσα στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα συνολικότερα, οι τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, η προοπτική των Δημόσιων έργων ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης με αξιοποίηση της χρηματαγοράς και κεφαλαιαγοράς, η αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το πακέτο Γιούνκερ, ο εκσυγχρονισμός των τουριστικών και άλλων υποδομών. Έχουν επίσης προγραμματιστεί, παρουσιάσεις σημαντικών νέων έργων και επενδυτικών προγραμμάτων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως επίσης ιδιωτών επενδυτών.

Οι συμμετέχοντες φορείς
Στο συνέδριο, που διοργανώνεται από την επενδυτική έκδοση Α-Energy Investments με την υποστήριξη του οικονομικού πόρταλ Sofokleousin.gr, συμμετέχουν ενεργά το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, η ΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδος , η Κεντρική ΄Ενωση Δήμων Ελλάδος, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι Όμιλοι Εθνικής Τράπεζας, Εurobank και Πειραιώς, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο , τα Πανεπιστήμια Θράκης και Θεσσαλίας , επιχειρηματικοί φορείς όπως, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών Ελλάδος, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, o Φορέας Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια (HELLASTRON), ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας κα.

Στόχος της διοργάνωσης, είναι, μέσα από τις εποικοδομητικές προτάσεις που θα κατατεθούν να συμβάλλει στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και στην υιοθέτηση μέτρων για την άμεση ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι ομιλητές

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές που έχουν κληθεί να καταθέσουν τις σκέψεις και προτάσεις τους, είναι ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, η κα Έλενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Μάνος Μανουσάκης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας,

Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο κ. Γιώργος Δέδες, Γενικός Γραμματέας Υποδομών, ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο κ. Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, η κα Ευγενία Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής ο κ. Πάνος Λειβαδάς, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, ο κ. Αντώνης Λεούσης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ , ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστας Αγοραστός, ο κ. Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Εκπρόσωπος της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, ο κ. Λάζαρος Σταθάκης, μέλος ΔΣ ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ, o κ. Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, η κα Νίκη Φούντα, Τομεάρχης Υποδομών, «Το Ποτάμι», ο κ. Διονύσης Χιόνης, καθηγητής οικονομικών Παν/ου Θράκης, ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης, ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, Πρόεδρος του Φορέα Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια (HELLASTRON), ο Δρ. Παναγιώτης Πρόντζας, Senior Manager της Grant Thornton, η Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου, ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής Investment Banking Oμίλου Τράπεζας Πειραιώς, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Προβληματικού Χαρτοφυλακίου και Διαχείρισης Κινδύνων και Πίστης Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, η κα Γεωργία Μουρλά, Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Εκδοτριών-ΠΜΔ, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, εκπρόσωπος της NBG Securities, εκπρόσωπος του ΤΑΝΕΟ, ο κ. Γιώργος Νικολούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ Consulting & Logistics AE, η κα Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής, η κ. Ιωάννα Σαμπράκου, μέλος της Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Μιχάλης Ασσαριώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Hellenic Seaplanes, ο κ. Κώστας Κολλάτος, Δήμαρχος Τεμπών , η κα. Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, o κ. Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος ο κ. Κώστας Κουνάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Montenero Capital Markets Advisors και άλλοι εκλεκτοί ομιλητές.

Βασικός υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα), βασικός χορηγός η Grant Thornton , ενώ ανάμεσα στους υποστηρικτές, περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα, η ΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, η Κεντρική ΄Ενωση Δήμων Ελλάδας, o Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ελλάδας, o Φορέας Eλληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια, η επενδυτική εταιρεία Dolphin Capital Partners καθώς επίσης σημαντικές επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η διοργάνωση, υποστηρίζεται επίσης από το portal, www.sofokleousin.gr, ενώ στους χορηγούς επικοινωνίας, περιλαμβάνονται η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ , τα portal www.aftodioikisi.gr, www.ypodomes.com , www.bankingnews.gr , www.marketnews.gr , www.mywaypress.gr, η Action Global Communications Hellas, η εκπομπή « Ευρώπη» και άλλα μέσα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ