Η Dyson αποκαλύπτει τον καθαριστή αέρα της επόμενης γενιάς

Διαβάστηκε από 1470 αναγνώστες -

Η Dyson επεκτείνεται στον τομέα του καθαρισμού του αέρα με το νέο Pure Cool. Αξιοποιώντας την τεχνολογία Air Multiplier της εταιρείας, ο καθαριστής είναι σχεδιασμένος για να συλλαμβάνει πολύ λεπτά σωματίδια, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 
Σύμφωνα με τον μηχανικό Robert Green, το Pure Cool στοχεύει αρχικά στην ασιατικές αγορές, όπως η Κίνα, όπου η ρύπανση του αέρα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε την ατμοσφαιρική ρύπανση είτε ως αέρια όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, είτε ως μεγάλα, εμφανή στερεά, όπως η αιθάλη. Ωστόσο είναι τα μικροσκοπικά σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, που αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα πολύ λεπτά σωματίδια μπορούν να διαπεράσουν τις μεμβράνες των πνευμόνων και να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο καρδιοπνευμονικό σύστημα.

Ο Robert Green παραδέχεται ότι το Pure Cool δεν είναι ο πρώτος καθαριστής αέρα στην αγορά. Στην πραγματικότητα, τα συστήματα καθαρισμού κάνουν μεγάλες πωλητές στην Ασία, ο ίδιος όμως ισχυρίζεται ότι ο καθαριστής της Dyson είναι ανώτερος ποιοτικά από τα άλλα προϊόντα της εταιρείας λόγω της τεχνολογίας crossover.

«Το σύστημα φιλτραρίσματος σε ένα καθαριστή αέρα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα φίλτρα HEPA που θα δείτε σε μια ηλεκτρική σκούπα», λέει ο Green. Το Dyson Pure Cool μοιάζει πολύ με άλλα φίλτρα της εταιρείας, αλλά διαφέρει στο ότι περιλαμβάνει ένα γυάλινο φίλτρο HEPA 360-μοιρών για να παγιδεύει τα πολύ λεπτά. 

Ο Green λέει ότι λόγω του ολοκληρωμένου σχεδιασμού του, το νέο αυτό φίλτρο χρειάζεται αντικατάσταση μία φορά κάθε 12 μήνες και προσθέτει ότι η Dyson το έχει κάνει οικονομικά βιώσιμο, χάρη στο γεγονός ότι υποσκελίζει το κόστος παραγωγής του χρησιμοποιώντας την υποδομή για την κατασκευή και την προμήθεια της ηλεκτρικής σκούπας.

Λέγεται μάλιστα ότι το Pure Cool αφαιρεί το 99,95% των πολύ λεπτών σωματιδίων μεγέθους έως και 0,1 microns και ότι τέθηκε σε μια σειρά δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου του καπνού από 228 τσιγάρα και εξακολουθεί να διατηρείται την απόδοσή του.

Επιπλέον, το Pure Cool είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε μέγεθος δωματίου, αν και μεγαλύτεροι χώροι απαιτούν μεγαλύτερους χρόνους διήθησης. Ο Green λέει ότι η τρέχουσα μονάδα μπορεί να φιλτράρει δωμάτιο 13 τ.μ. σε περίπου 25 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ