Η Volvo φέρνει τη νέα εποχή στα ηλεκτρικά λεωφορεία

Διαβάστηκε από 1549 αναγνώστες -

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αποκτούν πλέον μια πιο πράσινη χροιά. Η σουηδική πόλη θα εισαγάγει τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία της.

 
Σύμφωνα με τη Volvo, η οποία διαθέτει τα οχήματα, αυτά θα χρησιμοποιούν 80 % λιγότερη ενέργεια από τα αντίστοιχα diesel. Τα λεωφορεία, τα οποία είχαν εξαγγελθεί από το 2013, θα κυκλοφορούν σε μια νέα διαδρομή. Η διαδρομή 55 θα διαπερνά τις περιοχές Lindholmen και Chalmers / Johanneberg και θα εξυπηρετείται από τρία εντελώς ηλεκτρικά λεωφορεία και επτά ηλεκτρικά-υβριδικά λεωφορεία.

Η νέα διαδρομή αποτελεί κομμάτι του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω των οποίων η έρευνα, η βιομηχανία και οι φορείς της πόλης επιδιώκουν την ανάπτυξη, την πρακτική και την αξιολόγηση της επόμενης γενιάς των βιώσιμων δημόσιων συγκοινωνιών. 

Τα λεωφορεία έχουν 10.7 m μήκος και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 86 επιβάτες, με την κεντρική θέση του καθίσματος του οδηγού να βοηθά ώστε να μεγιστοποιηθεί η χωρητικότητα. Η Volvo λέει ότι είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι σύγχρονα και φιλόξενα με φωτεινούς και ευάερους εσωτερικούς χώρους. Μεταξύ των χαρακτηριστικών τους είναι οι πρίζες ώστε να επαναφορτίζουν οι επιβάτες τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και το δωρεάν Wi-Fi.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι επιβάτες βοήθησαν επίσης στο σχεδιασμό των οχημάτων. Πτυχές που αναπτύχθηκαν μέσω των επιβατών περιλαμβάνουν πόρτα με πολύ φαρδιά και χαμηλή πρόσβαση για γρήγορη επιβίβαση και αποβίβαση, και ένα ευρύχωρο επίπεδο πάτωμα για την πρόσβαση αναπηρικών αμαξιδίων. «Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη των νέων μας λύσεωνς για τα ηλεκτρικά λεωφορεία», λέει ο πρόεδρος της Volvo Buses, Håkan Agnevall. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ