ΠΣΕΜ: Αναγκαία η πιστοποίηση των μονωτών

Διαβάστηκε από 1397 αναγνώστες -

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την 26η τακτική γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα.

 
Ο κύριος Νικητάκης, πρόεδρος του ΠΣΕΜ, περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, λόγω της κρίσης και των πολλών προβλημάτων που προκύπτουν από αυτή. Τόνισε, ωστόσο, ότι η πιστοποίηση των μονωτών έγινε, έπειτα από προσπάθειες χρόνων, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες τέσσερις πιστοποιήσεις και βγήκαν οι πρώτοι 20 πιστοποιημένοι μονωτές.

Ο πρόεδρος του ΠΣΕΜ σημείωσε επίσης ότι αυτό που απαιτείται στις μέρες μας είναι η συσπείρωση όλου του κλάδου, όλων των συλλόγων που έχουν κοινά συμφέροντα, αλλά και προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργούνται από τις εισαγωγές όχι μόνο υλικών, αλλά και τεχνιτών που χωρίς γνώσεις βαφτίζονται μονωτές από Βουλγαρία, Τουρκία και Ρωσία. Σε αυτό, μάλιστα, συμφώνησε και ο κύριος Αθανασιάδης, ο οποίος πήρε τον λόγο.

Τον λόγο πήρε ο κύριος Μαυρουλέας ο οποίος με την σειρά του τόνισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της πιστοποίησης των μονωτών. "Πρέπει όλοι οι τεχνίτες να είναι πιστοποιημένοι και να γνωρίζουν τις προδιαγραφές, για να έχουμε την πίστη της αγοράς. Πρέπει μόνοι μας νά κάνουμε πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να γίνουν από το κράτος, εύχομαι κάποια στιγμή η εκπαίδευση να γίνει ακαδημαϊκή. Η διάθεση μας έχει πέσει λόγω κρίσης, θέλουμε όμως να οργανωθούμε πάλι και να σκεφτόμαστε συνεργατικά", είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η ανάλυση του  οικονομικού απολογισμού από την κυρία Τατιάνα Γονέου για την τριετία και για το 2014, ο οποίος και εγκρίθηκε. Αναφέρθηκε επίσης στην πιστοποίηση, στα διαδικαστικά αλλά και στο οικονομικό κομμάτι, σημειώνοντας ότι για να γίνει η διαδικασία πιο προσιτή στα μέλη έγινε σημαντική μείωση του κόστους πιστοποίησης.

Στη συνέχεια ο κύριος Μαντωνανάκης τόνισε το πρόβλημα με τις τιμές των δημοσίων διαγωνισμών, οι οποίες είναι "εκτός πραγματικότητας. Πρέπει να αλλάξουν οι προδιαγραφές του δημοσίου, να μπουν υλικά με τις σωστές τιμές για να μπορέσουν να δημοπρατηθούν δημόσια έργα", σχολίασε

Στο βήμα ανέβηκε ο κύριος Πατενιώτης, ο οποίος μίλησε για την διαδικασία της πιστοποίησης και τις μέχρι τώρα ενέργειες. Αναφέρθηκε στη χαμηλού ενεργειακού επιπέδου κατάσταση πού βρίσκονται τα κτίρια στην Ελλάδα και τη βραδυκινησία του αρμόδιου υπουργείου στο θέμα αυτό. “Υπάρχει αδιαφορία, παρά τα τσουχτερά πρόστιμα που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει μόνοι μας να φτιάξουμε την μελέτη, με δικά μας έξοδα, για να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν οι επιδοτήσεις ώστε να ανοίξει η δουλειά μας", σχολίασε.

Εν συνεχεία μίλησε ο κύριος Δεληγιαννάκης σαν εκπροσωπος της εταιρείας DQS που ενεργεί τις εξετάσεις για τις πιστοποιήσεις των μονωτών. Ο κύριος Γιαννούτσος μίλησε πιο εκτεταμένα για τα μαθήματα που γίνονται για την πιστοποίηση και πως μπορούμε να τα επεκτείνουμε. Τελευταίος μίλησε ο κύριος Μεντζικοφάκης για τους στόχους που πρέπει να βάλει ο σύνδεσμος, δηλαδή την πιστοποίηση των μονωτών σύμφωνα με την εργασία που κάνουν, την αύξηση των πόρων για την πρόσληψη αξιόλογων ατόμων που θα μπορούν να επικοινωνούν με τους διάφορους φορείς , ώστε να επιτευχθεί η τελική αναγνωρισημότητα .

Πριν το διάλειμμα ακολούθησε η εκλογική διαδικασία, στην οποία ψήφισαν τα οικονομικά ενήμερα μέλη, αναδεικνύοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο θα αποτελείται από τους:
  • Σπυρόπουλος Βασίλης – Πρόεδρος
  • Ανδρέου Αργύρης – Αντιπρόεδρος
  • Μαντωνανάκης Αντώνης – Γενικός Γραμματέας
  • Γονέου Τατιάνα – Ταμίας
  • Νικητάκης Γιάννης – Τακτικό μέλος
  • Μαυρουλέας Γιώργος– Τακτικό μέλος
  • Κοντούλης Γιάννης – Τακτικό μέλος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ