Μαθητές δημιουργούν ένα μικροσκοπικό ηλιακό σπίτι

Διαβάστηκε από 2001 αναγνώστες -

Οι μαθητές του γυμνασίου του Berkeley, CA κατασκεύασαν ένα μικροσκοπικό ηλιακό σπίτι. Η κατοικία είναι μόλις 9,2 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα μικρό υπνοδωμάτιο και μια αποθήκη.

 
Το μικρό σπίτι δημιουργήθηκε από τους μαθητές του τομέα REALM του γυμνασίου, που εργάστηκαν υπό το άγρυπνο βλέμμα έμπειρων αρχιτεκτόνων και κατασκευαστών, ως μέρος ενός νεανικού προγράμματος από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Studio H, το οποίο ασχολείται με τη διδασκαλεία δεξιοτήτων σχεδιασμού, μηχανικής και αρχιτεκτονικής στα παιδιά.

Η ρυμουλκούμενη κατοικία βρίσκεται σε ένα τρέιλερ 2 x 4,87 μέτρων και ζυγίζει περίπου 2.721 κιλά. Διαθέτει μόνο τα βασικά και πιθανότατα είναι καλύτερο να το θεωρήσουμε ως καταφύγιο στη σημερινή του μορφή, αντί για ένα πλήρως εξοπλισμένο μικρό σπίτι, αν και δεν θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Το εσωτερικό αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο με άσπρη γυψοσανίδα, με ένα μικρό ντουλάπι και ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Παρόλο που δεν διαθέτει καμία ηλεκτρική ή υδραυλική σύνδεση (ούτε τουαλέτα), λαμβάνει ηλιακή ενέργεια με τη μορφή των τεσσάρων 250 πάνελ W και ενός μετατροπέα για συσκευές χαμηλής ισχύος. 

Οι μαθητές δημιούργησαν δύο πανομοιότυπα μικροσκοπικά σπίτια ταυτόχρονα. Το δεύτερο δωρήθηκε σε μια κοινότητα Eugene στο Όρεγκον, η οποία παρέχει υπηρεσίες μεταβατικής στέγασης σε αστέγους. Το πρώτο είναι σήμερα προς πώληση στο eBay, με το τελικό προϊόν να πρόκειται να μπει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Studio την επόμενη χρονιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ