Αρχιτεκτονική Σχολή χτίζεται εξ ολοκλήρου με CLT

Το Laurentian Architecture Laurentienne (LAL) είναι η πρώτη νέα αρχιτεκτονική σχολή στο Οντάριο μετά από σαράντα χρόνια, και η πρώτη γενικώς στο βόρειο Οντάριο.

 
Η αρχιτεκτονική σχολή κατασκευάζεται στο κέντρο της πόλης σε μια περιοχή που παλιότερα χρησιμοποιούταν σαν σιδηροδρομικός σταθμός, η οποία τώρα προορίζεται να γίνει μια μίνι-πανεπιστημιούπολη νέων και παλαιών κτιρίων. Στο νέο κτίριο, η Architectural Partners (πρώην Levitt Goodman Architects) έχει μια σπάνια ευκαιρία για να οικοδομήσει μια νέα αρχιτεκτονική εγκατάσταση και να την κάνουν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνολογίες και επιτρέποντας στους φοιτητές να βλέπουν τα πάντα, σχεδόν σαν ένα αρχιτεκτονικό κατάλογο σε 3D μορφή.

Ένα μέρος του κτιρίου είναι κατασκευασμένο από ξύλο CLT, ένα από τα νέα αγαπημένα υλικά των αρχιτεκτόνων. Το CLT δημιουργείται από μικρά κομμάτια ξυλείας, η κάθε στρώση των οποίων εφάπτεται κατά 90° στην άλλη, γεγονός που το καθιστά ισχυρό, με σταθερές διαστάσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοίχους, δάπεδα και οροφές. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ