Ελάτε στην Πλατεία Συντάγματος στις 15 Ιουνίου!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, η ΕΛΕΤΑΕΝ καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική της απαιτώντας την άμεση ανάπτυξη της αιολικής και των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 
Ο Αίολος δείχνει τον δρόμο!

Κάθε χρόνο, στις 15 Ιουνίου, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA), εθνικός εκπρόσωπος των οποίων είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ, οργανώνουν σε όλον τον πλανήτη εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη και την αναγκαιότητα άμεσης ανάπτυξης της Αιολικής Ενέργειας. 

Η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετέχει στον εορτασμό ανελλιπώς από το 2007 διατηρώντας υψηλό ηθικό χωρίς μίζερη εσωστρέφεια, ευελπιστώντας ότι η Πολιτεία και οι πολίτες με ανοιχτή καρδιά, αλλά κυρίως με λογική, θα υιοθετήσουν τον στόχο της ανάπτυξης της αιολικής και των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Φέτος, σε αυτή την προσπάθεια μας συνδράμει ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας Δρ. Κλάους Ρέϊβ, ο οποίος επέλεξε να επισκεφθεί την Ελλάδα, να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Κυριακής 14/6 και Δευτέρας 15/6 και να έχει επαφές και συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες, φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου.

Η αιολική ενέργεια προσφέρει μια βιώσιμη λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι:
Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει
  • στην εξασφάλιση Ενεργειακής Ανεξαρτησίας, 
  • στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, 
  • στην προστασία του Περιβάλλοντος και 
  • στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Καλούμε την νέα Κυβέρνηση να διαβουλευθεί με το κλάδο της αιολικής ενέργειας και να οραματιστεί μαζί του ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον, ώστε να μην ξεμείνει η πατρίδα ουραγός στην ανανεώσιμη κοσμογονία που γίνεται στην Ευρώπη και τον κόσμο

Καλούμε τους πολίτες να ενημερωθούν και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας απαιτώντας την άμεση ανάπτυξη της αιολικής και των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είναι η ασφαλέστερη, «οικογενειακή» επένδυση που θα εγγυηθεί το μέλλον όλων!

Γιάννης Τσιπουρίδης
Πρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ


Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 306, 1ος όροφος
Χαλάνδρι 152 32 (Σίδερα Χαλανδρίου),
Τηλ/Φαξ 0030 210 8081755
Email: [email protected]
Πληροφορίες, λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό από παλαιότερες εκδηλώσεις:
Ιστοσελίδα: http://eletaen.gr/
Facebook https://www.facebook.com/globalwindday13hellas
Facebook https://www.facebook.com/groups/eletaen/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ