Ένα μικροσκοπικό σπίτι διαφορετικό από τα άλλα!

Διαβάστηκε από 2492 αναγνώστες -

Το πρόσφατα ολοκληρωμένο Toybox Tiny Home των Frank Henderson και Paul Schultz ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μικροσκοπικά σπίτια, επειδή είναι διασκεδαστικό, έχει πολύχρωμο εξωτερικό και καλά σχεδιασμένο εσωτερικό.

 
Ο χρόνος που αφιερώθηκε για τον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτής της κατοικίας-μινιατούρα –πράγμα που φαίνεται και από 12 τ.μ. του που χρησιμοποιούνται στο μέγιστο βαθμό.

Το σπίτι βρίσκεται πάνω σε ένα τρέιλερ διαστάσεων 6 x 2,4 m και βάρους 4762 kg, ενώ ο Henderson υπολογίζει ότι το σπίτι ζυγίζει περίπου 3600 kg.
Η εσωτερική διαρρύθμιση του είναι απλή και περιλαμβάνει ένα σχετικά μεγάλο χώρο διαβίωσης (2,1 x 2,7 m), ο οποίος διαθέτει οκτώ κύβους αποθήκευσης που μπορούν να μετατραπούν σε καναπέ με αρκετές θέσεις, ή επιπλέον κρεβάτι, ανάλογα με τις ανάγκες. Η κουζίνα περιλαμβάνει βρύση χαμηλής ροής και άφθονο χώρο για πάγκο και επίσης διαθέτει ένα ψυγείο, καταψύκτη, φούρνο μικροκυμάτων και ένα επιτοίχιο ντουλάπι. Εκεί κοντά βρίσκεται και ένα μικρό τραπέζι που διπλασιάζεται ως χώρος εργασίας. Το κύριο υπνοδωμάτιο είναι ένα υπερυψωμένο πατάρι προσβάσιμο μέσω κινητής σκάλα και μπορεί να χωρέσει μέχρι και ένα king size κρεβάτι. Το μπάνιο έχει διαστάσεις1,2 x 1,5 m και περιλαμβάνει μια τουαλέτα, νιπτήρα και ντους.

Η πρόσβαση στο Toybox Tiny Home γίνεται από μια μεγάλη γυάλινη συρόμενη πόρτα, η οποία βοηθά επίσης τον φυσικό αερισμό, ενώ η θέρμανση προέρχεται από ακτινοβόλο ενδοδαπέδια θέρμανση. Στο σπίτι έχει επίσης εγκατασταθεί σύστημα αποδοτικού φωτισμού LED και σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού που χρησιμοποιείται για να ποτίσει μια γούρνα γύρω από τη βάση του σπιτιού που περιλαμβάνει φυτά. Το Toybox House αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Lake Forest του Ιλιινόις, και είναι προς πώληση για 48,000 δολάρια. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ