Ημερίδα για την ενεργειακή σήμανση/ οικολογικό σχεδιασμό

Στόχοι της ημερίδας ήταν αφενός η ενημέρωση του τεχνικού κόσμου της χώρας για τις νέες νομικές απαιτήσεις για τα προϊόντα και αφετέρου η πρόσκληση της πολιτείας και των ελεγκτικών μηχανισμών της για έλεγχο της αγοράς, τόσο σε εγχώρια παραγόμενα όσο και σε εισαγόμενα προϊόντα.

 
Τη Δευτέρα 8/6/2015 η ΕΒΗΕ και η ΕΝΕΕΠΙΘΕ, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ηλιακών & άλλων Ενεργειακών Συστημάτων / ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», του Εργαστηρίου Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΥΠΑΠΕΝ ημερίδα με θέμα την εφαρμογή των κανονισμών για την Ενεργειακή Σήμανση και τον Οικολογικό Σχεδιασμό για συγκροτήματα θέρμανσης νερού και χώρων, για προϊόντα θερμικής ηλιακής ενέργειας.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας Δρ Ι. Τόλιος και οι Πρόεδροι των Ενώσεων ΕΒΗΕ και ΕΝΕΕΠΙΘΕ, κ.κ. Π. Κωνσταντινίδης και Τ. Στάπας αντίστοιχα.

Ακολούθησαν τεχνικές παρουσιάσεις για την εφαρμογή των κανονισμών στα εν λόγω προϊόντα, με ερμηνευτικές αλλά και εργαστηριακές προσεγγίσεις, με στόχο να αναλυθεί πρακτικά η διαδικασία δοκιμών και πιστοποίησης των προϊόντων αλλά και η ευρύτερη συμμόρφωση κατασκευαστών, εμπόρων, μελετητών και εγκαταστατών. Οι παρουσιάσεις από την ημερίδα έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΒΗΕ www.ebhe.gr και ΕΝΕΕΠΙΘΕ www.uhhe.gr .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ