«Παρουσιάζοντας το μέλλον»: Η Hager στην έκθεση Expo 2015

Η διεθνής έκθεση Expo 2015 άνοιξε της πύλες της και ο όμιλος Hager είναι εκεί! Υπολογίζεται πως γύρω στα 20 εκατομμύρια επισκέπτες πρόκειται να ανακαλύψουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τον κόσμο του αύριο, στην Έκθεση του Μιλάνου, από τις αρχές Μαΐου έως το τέλος Οκτωβρίου.

 
Η συνεισφορά της Hager: Καινοτομίες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Ως βασικός εταίρος της Κοινοπραξίας “Γερμανικό Περίπτερο” (ARGE), ο όμιλος Hager παρέχει λύσεις αυτοματισμού και ερμάρια διανομής για το Γερμανικό Περίπτερο, καθώς και διακοπτικό υλικό. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της συνεισφοράς της Hager είναι ένα καινοτόμο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αποθηκεύει επιτόπου την ηλιακή ενέργεια και να προμηθεύει το περίπτερο με ανανεώσιμη ενέργεια. Ο όμιλος Hager εφαρμόζει ήδη ένα παρόμοιο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας στα κεντρικά της γραφεία του στο Blieskastel, όπως και σε κάποιες κατοικίες στην επαρχία Saarland. «Η αποθήκευση ενέργειας πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στο σενάριο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το μέλλον», τόνισε ο Torsten Hager, ειδικός αποθήκευσης ενέργειας στον όμιλο Hager. «Αυτή η πρωτοποριακή εγκατάσταση προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης Expo 2015 την ευκαιρία να βιώσουν το μέλλον του ενεργειακού εφοδιασμού ζωντανά και από πρώτο χέρι».

Expo 2015: Βιώσιμες ιδέες για τον πλανήτη
Ο όμιλος Hager με τις καινοτομίες του εντάσσεται πλήρως στην γενικότερη ιδέα της διεθνούς έκθεσης. Η Expo 2015 επικεντρώνεται στο θέμα “Τροφή για τον Πλανήτη, Ενέργεια για Ζωή” και έχει ως σκοπό να δώσει απαντήσεις στα μεγαλύτερα ζητήματα για την παγκόσμια σίτιση. Αξίες όπως η βιωσιμότητα και η καινοτομία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην έκθεση, και αυτά ακριβώς είναι τα ζητήματα που αποτελούν τον κινητήριο άξονα του ομίλου Hager σε καθημερινή βάση. ¶λλωστε, ηλεκτρομηχανολογία και διεθνείς εκθέσεις μοιράζονται κοινή ιστορία εδώ και πολλά χρόνια. Όπως τότε, στο μακρινό 1900, στην διεθνή έκθεση στο Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μπροστά σε ένα έκπληκτο κοινό, η εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρισμού.

Το Γερμανικό Περίπτερο: Ένα γόνιμο τοπίο
Το Γερμανικό Περίπτερο έχει σχεδιαστεί ως ένα τοπίο μέσα στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί, και να πάρει μια ιδέα για τις καινοτόμες λύσεις και προσεγγίσεις που προσφέρει η Γερμανία, με τον τίτλο “Πεδία Ιδεών”. Εδώ καλλιεργούνται χιλιάδες γόνιμες ιδέες, πηγές έμπνευσης και ενέργειας. Βασικό στοιχείο στο σχεδιασμό του Περιπτέρου είναι τα σχηματοποιημένα φυτά που αναπτύσσονται προς τον ουρανό σαν ιδέες που ξεφυτρώνουν από το έδαφος. Το προστατευτικό στέγαστρο αυτών των επονομαζόμενων “ηλιακών δένδρων” περιέχει οργανικά φωτοβολταϊκά πάνελ. Η ηλιακή ενέργεια που συλλέγεται από το σύστημα αποθήκευσης της Hager χρησιμοποιείται για να παρέχει τον φωτισμό στο Γερμανικό Περίπτερο.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και το Εκθεσιακό Κέντρο Φρανκφούρτης όρισαν την Κοινοπραξία “Γερμανικό Περίπτερο” Expo 2015 (ARGE) ως τον κύριο ανάδοχο για την κατασκευή του έργου. Την αρχιτεκτονική και τον γενικό σχεδιασμό του χώρου επιμελήθηκε το γραφείο Schmidhuber στο Μόναχο.

Για το περιεχόμενο και τον σχεδιασμό της έκθεσης καθώς και την προβολή της στα μέσα είναι υπεύθυνη η εταιρεία Milla & Partner από την Στουτγάρδη. Τέλος, για την κατασκευή και τη διαχείριση του έργου επιλέχθηκε η εταιρεία Nüssli από το Ροθ (κοντά στη Νυρεμβέργη). Καλύπτοντας μια έκταση 2.700 τετραγωνικών μέτρων (σε συνολική επιφάνεια 4.900 τετραγωνικών μέτρων) η έκθεση μπορεί να υποδεχθεί περίπου 16.000 επισκέπτες καθημερινά.

Η Expo 2015 θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών να εξοικειωθούν με τις βιώσιμες ιδέες και τις καινοτόμες τεχνολογίες του ομίλου Hager κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της λειτουργίας της. Αυτό το “Πεδίο Ιδεών” πρόκειται να αποφέρει πλούσια “σοδειά”, και αυτό ήδη γίνεται ορατό.

Λίγα λόγια για τον όμιλο Hager:
Ο Όμιλος Hager ιδρύθηκε στο Ensheim, της επαρχίας Saarland, το 1955. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Το χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών της Hager εκτείνεται από τη διανομή ενέργειας έως τη διαχείριση καλωδίων, και από τα συστήματα ασφαλείας έως τον αυτοματισμό κτιρίων.

Το όνομα Hager είναι το πλέον αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα του ομίλου Hager, μιας ιδιόκτητης, οικογενειακής επιχείρησης με έδρα το Blieskastel της Γερμανίας. Η επιχείρηση απασχολεί παγκοσμίως περισσότερους από 11.400 εργαζομένους και πραγματοποιεί κύκλο εργασιών 1,7 δισ. Ευρώ . Ο Όμιλος Hager έχει 23 εργοστάσια παραγωγής σε 11 χώρες παγκοσμίως. Η παρουσία της εταιρείας σε 95 χώρες υποστηρίζεται μέσω των 20.000 σημείων πώλησης. www.hagergroup.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ