Έμπρακτη περιβαλλοντική υπευθυνότητα από την LG

"Πράσινη" τεχνολογία, υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης και συλλογική δράση ανά τον κόσμο, καθιστούν την εταιρεία παγκοσμίως πρώτη σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης.

 
Στην εποχή που διανύουμε, οι περιβαλλοντολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προστασία και τη διατήρηση της βιωσιμότητας του φυσικού περιβάλλοντος, αξιοποιώντας με σύνεση τους πόρους του και εφαρμόζοντας φιλικές προς αυτό πρακτικές. Οι ίδιες οι εταιρείες μάλιστα συνεργάζονται πλέον με περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα πετύχουν τους στόχους για την αειφόρο ανάπτυξή τους. Έτσι, η εξέλιξη δεν αφορά μόνο την επιχειρηματικότητα και τα κέρδη, αλλά συνδυάζεται και με την ανάληψη ολοένα και περισσότερων δραστηριοτήτων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Φυσικά παραμένουν ακόμα μεγάλα περιθώρια για βελτίωση των πρακτικών, είναι όμως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης περιλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος, και μάλιστα όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντων και λειτουργιών, αλλά και έμπρακτης συμμετοχής στα φιλικά προς το περιβάλλον δρώμενα. ¶λλωστε, βάσει online έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία "Nielsen" σε περισσότερους από 28.000 καταναλωτές από 56 χώρες ανά τον κόσμο, προκειμένου να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις του σύγχρονου, κοινωνικά ευαισθητοποιημένου καταναλωτή, προέκυψε ότι το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εταιρείες πρέπει να ανταποδίδουν οφέλη, τόσο στην κοινωνία, όσο και στο περιβάλλον.

Η LG Electronics (LG) διαθέτει υψηλό περιβαλλοντικό φρόνημα, ενώ κατέχει ήδη αξιοσημείωτο ιστορικό στην παραγωγή οικολογικών οικιακών συσκευών και άλλων προϊόντων, σχεδιασμένων ειδικά για να βοηθήσουν τους καταναλωτές στην εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλοντας κατ ουσία στη μείωση του λειτουργικού κόστους, και τελικά στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Τα τελευταία 6 χρόνια, η LG συνεργάζεται σταθερά με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Program - UNEP). Παράλληλα, φέτος οργάνωσε στις 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παγκόσμια μέρα εθελοντισμού για τους υπαλλήλους της παγκοσμίως, ενώ "έτρεξε" καμπάνια ενημέρωσης και παρότρυνσης των καταναλωτών να συμμετάσχουν σε εθελοντικά προγράμματα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρας για το Περιβάλλον είχε θέμα «Επτά Δισεκατομμύρια Όνειρα. Ένας Πλανήτης. Ας καταναλώσουμε Υπεύθυνα». Στο πλαίσιο αυτό, οι υπάλληλοι της LG Ελλάδος συμμετείχαν ενεργά, και σε συνεργασία με τον Μη – Κυβερνητικό Οργανισμό «Οργάνωση Γη», ανέλαβαν τον καθαρισμό και την ανανέωση των κήπων λαχανικών και των ελαιόδεντρων του χώρου της οργάνωσης. Επιπλέον, βοήθησαν στην παραγωγή φαγητού στην «Κοινωνική Κουζίνα» της Οργάνωσης, το οποίο στη συνέχεια δόθηκε για την εξυπηρέτηση των δράσεων του Μη-Κυβερνητικού Οργανισμού «Μπορούμε».

Ο Οργανισμός «Οργάνωση Γη» έχει ως αποστολή την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την Αειφόρο Ανάπτυξη μέσω της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης. Απώτερος στόχος είναι η ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το κοινό να συμβάλλει στην προστασία του μέσω καθημερινών δραστηριοτήτων και πρακτικών. Ο Οργανισμός «Μπορούμε» έχει ως αποστολή τη μείωση των απορριμμάτων σίτισης και τη διανομή του πλεονάσματος σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η κα Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Hellas, ανέφερε σχετικά: «Οι καθημερινές μας συνήθειες ως καταναλωτές επιφέρουν τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τη Γη, που οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να προστατεύουμε. Μέσα από τις σημερινές μας δραστηριότητες, είχαμε την ευκαιρία, τόσο να προσφέρουμε θετική περιβαλλοντική και κοινωνική δράση, όσο και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να εκπαιδευτούμε καλύτερα, ώστε να αφήνουμε το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσα από τις καθημερινές μας ενέργειες».

www.lg.com/gr/b2b.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ