Το μέλλον ανήκει στους δεντρο… ουρανοξύστες!

Η ολλανδική OAS1S παρουσιάζει ένα concept για ένα δασικό καταφύγιο λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Οραματίζεται μια επώνυμη κοινότητα κατοικιών που καλύπτονται από πράσινο και μοιάζουν με δέντρα.

 
Κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο ξύλο και με λήψη ενέργειας εκτός δικτύου μέσω της χρήσης βιώσιμων τεχνολογιών, τα παιχνιδιάρικα σπίτια - ή  «treescrapers» (δεντρο-ουρανοξύστες) - θα μετατρέψουν τη διαδρομή μέχρι το σπίτι σαν βόλτα μέσα στο δάσος.

Ο Raimond de Hullu, επικεφαλής της OAS1S, φαντάζεται μια κοινότητα φιλική προς τους πεζούς, χωρίς καθόλου αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι θα φτάνουν τα σπίτια τους από το χώρο στάθμευσης στις παρυφές της ανάπτυξης και θα κάνουν μια βόλτα μέσα από το "δάσος". Μια κοινότητα OAS1S θα έχει το ανώτατο όριο των 100 σπιτιών ανά 2,47 στρέμματα και θα περιλαμβάνουν μονόκλινες αλλά και οικογενειακές κατοικίες, ξενοδοχεία και χώρους γραφείων, μαζί με τις μονάδες ψυχαγωγίας και εμπορίου που θα καλύπτονται με τις πράσινες στέγες.

Ένα τυπικό treescraper θα έχει διαστάσεις 6 x 6 x 12 m και θα περιλαμβάνει συνολικό χώρο διαβίωσης 160 τ.μ. που θα χωρίζονται σε πάνω από τέσσερις ορόφους. Το εσωτερικό θα περιλαμβάνει μια τραπεζαρία, χώρο αποθήκευσης, δύο μπάνια, σαλόνι, βοηθητικό δωμάτιο και τρία υπνοδωμάτια, εκτός από το περιφραγμένο μπαλκόνι και την αίθουσα με το γυάλινο δάπεδο στον τελευταίο όροφο.

Χτισμένο από ανακυκλωμένο ξύλο, το κάθε treescraper θα πρέπει να καλύπτεται από πράσινο και, προκειμένου να λειτουργήσει εκτός δικτύου, θα διαθέτει βιώσιμες τεχνολογίες, όπως το ζεστό νερό και η ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο, ένα σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού, τριπλά τζάμια, και μια τουαλέτα λιπασματοποίησης. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται από τους ηλιακούς συλλέκτες, θα πρέπει να αποθηκεύεται σε μία συστοιχία μπαταριών και το νερό της βροχής θα συλλέγεται για οικιακή χρήση.

Tags: VIRAL
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η πρώτη υποβρύχια βίλα έρχεται στις Μαλδίβες!

H περιβαλλοντική αλλαγή απειλεί...τη σοκολάτα!

Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

Τελικά, πότε έκανε την εμφάνισή του ο Homo sapiens;

Η Ford γεμίζει το Λονδίνο «έξυπνα» παγκάκια!

Το καλύτερο λίπασμα είναι τα σκουπίδια σου!

Ανακαλύφθηκε μύκητας που διασπά το πλαστικό

Θαλάσσιο τέρας σε παραλία του Τέξας μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ!

Δολοφονήθηκε η διάσημη φώκια Αργυρώ στη Σάμο (VIDEO)

Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Το αρχαιότερο απολίθωμα μανιταριού είναι 115 εκ. ετών!

Xάρτης με δεδομένα ρύπανσης από τη Google!

Τα μικροπλαστικά φτάνουν και στο αλάτι!

Υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας

«Πράσινο» σπίτι… ακολουθεί τον ήλιο!

Σπατάλησε μόνο όσο νερό χρειάζεσαι (VID)

Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Βιταμίνες για ρύπανση!

περισσότερα »