Το 1ο κτίριο γραφείων του κόσμου 3D εκτύπωσης

Διαβάστηκε από 1499 αναγνώστες -

Το Ντουμπάι ετοιμάζεται να εμφανίσει στους δρόμους του το πρώτο 3D-printed κτίριο γραφείων στον κόσμο. Θα εκτυπωθεί στρώμα από το στρώμα από ένα 3D εκτυπωτή ύψους 6 μέτρων.

 
Τα στρώματα θα πρέπει να συναρμολογηθούν επί τόπου για να παράγουν ένα κτίριο που καλύπτει περίπου 186 τ.μ. σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες εβδομάδες.

Το κτίριο γραφείων θα χρησιμεύσει ως προσωρινή έδρα για το προσωπικό του «Μουσείου του Μέλλοντος» που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και λειτούργησε πριν λίγο καιρό. Ως εκ τούτου, δεν θα είναι τόσο περίπλοκο όσο κάποια άλλα 3D-printed αρχιτεκτονικά επιτεύγματα που έχουμε δει, αλλά θα διαθέτει ένα ευέλικτο ενιαίο χώρο για να φιλοξενήσει μια σειρά από χρήσεις. Θα στεγάσει επίσης μια μικρή ψηφιακή εγκατάσταση και 3D-printed εκθεσιακό χώρο, με όλα τα έπιπλα, τις λεπτομέρειες και τα δομικά στοιχεία να παράγονται με τη χρήση 3D εκτύπωσης.

Το έργο είναι η πρώτη σημαντική πρωτοβουλία του Μουσείου και μέρος της εταιρικής σχέσης μεταξύ του Ντουμπάι και της WinSun Global, η οποία είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας 3D-printed, WinSun και διεθνών επενδυτών. Η Winsun είναι επίσης η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή 10 μικρών σπιτιών σε μία ημέρα το περασμένο έτος, χρησιμοποιώντας ένα 3D εκτυπωτή ύψους 6,6 μέτρων. Το Μουσείο υποστηρίζει ότι το κτίριο γραφείων θα είναι το πιο προηγμένο 3D-printed κτίριο που κατασκευάστηκε ποτέ και το πρώτο που θα τεθεί σε πραγματική χρήση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ