Ανεμογεννήτριες κάτω από γέφυρες: Βιώσιμη λύση ή όχι;

Διαβάστηκε από 1151 αναγνώστες -

Μπορεί το θέαμα των ανεμογεννητριών να είναι κάτι κοινό για όλο τον κόσμο, αλλά η τοποθέτησή τους σε απλωτή γη ή στις κορυφογραμμές των βουνών δεν αποτελεί πάντα μια πρακτική επιλογή.

 
Σχετικά με αυτό, έχουν προταθεί ιδέες περί τοποθέτησης των ανεμογεννητριών κάτω από γέφυρες, ακόμα όμως πλανάται το ερώτημα αν αυτή είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση. Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα, η απάντηση είναι ναι.

Η μελέτη βασίζεται σε μοντέλα και προσομοιώσεις σε υπολογιστή, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον ερευνητή Όσκαρ Σότο και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Kingston στο Λονδίνο.

Οι ερευνητές από την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποίησαν το Juncal Viaduct στα Κανάρια Νησιά, ως βάση για προσομοιώσεις σε υπολογιστή, ειδικά προσαρμοσμένο ώστε να διαπιστωθεί αν ο άνεμος που πνέει μεταξύ των πυλώνων στις γέφυρες είναι επαρκής για την κίνηση των τουρμπίνων και την παραγωγή ενέργειας.

Η μελέτη έδειξε ότι ο καλύτερος τρόπος για την παραγωγή ενέργειας θα ήταν να χρησιμοποιηθούν δύο διαφορετικού μεγέθους στρόβιλοι, ή ακόμη και να δημιουργηθεί μια μήτρα 24 μικρών ανεμογεννητριών με χαμηλό βάρος και να παράγεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσό ενέργειας από κάθε μονάδα.
Από την άποψη της πρακτικότητας, ωστόσο, η μελέτη δείχνει ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιηθούν δύο πανομοιότυπες μεσαίου μεγέθους ανεμογεννήτριες 0,25 MW, οι οποίες θα μπορούσαν θεωρητικά να παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν 450-500 σπίτια, καθώς και να μειώσουν τις εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τις πηγές ορυκτών καυσίμων .
«Αυτό το είδος της εγκατάστασης θα αποσοβήσει την εκπομπή 140 τόνων CO2 ετησίως, ποσό που αντιπροσωπεύει το αποτέλεσμα που επιφέρουν περίπου 7.200 δέντρα», δήλωσε ο ερευνητής Όσκαρ Σότο.

Tags: VIRAL
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η πρώτη υποβρύχια βίλα έρχεται στις Μαλδίβες!

H περιβαλλοντική αλλαγή απειλεί...τη σοκολάτα!

Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

Τελικά, πότε έκανε την εμφάνισή του ο Homo sapiens;

Η Ford γεμίζει το Λονδίνο «έξυπνα» παγκάκια!

Το καλύτερο λίπασμα είναι τα σκουπίδια σου!

Ανακαλύφθηκε μύκητας που διασπά το πλαστικό

Θαλάσσιο τέρας σε παραλία του Τέξας μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ!

Δολοφονήθηκε η διάσημη φώκια Αργυρώ στη Σάμο (VIDEO)

Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Το αρχαιότερο απολίθωμα μανιταριού είναι 115 εκ. ετών!

Xάρτης με δεδομένα ρύπανσης από τη Google!

Τα μικροπλαστικά φτάνουν και στο αλάτι!

Υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας

«Πράσινο» σπίτι… ακολουθεί τον ήλιο!

Σπατάλησε μόνο όσο νερό χρειάζεσαι (VID)

Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Βιταμίνες για ρύπανση!

περισσότερα »