Συσκευή που ενημερώνει το δίκτυο για χρήση ηλιακής ενέργειας

Διαβάστηκε από 2539 αναγνώστες -

Το Sunport είναι μια απλή συσκευή που σχεδιάστηκε για ανθρώπους που, για διάφορους λόγους, δεν μπορούν να έχουν φωτοβολταϊκά πάνελ στις στέγες των σπιτιών τους, αλλά θέλουν να δείξουν την υποστήριξή τους στην ηλιακή ενέργεια και να βοηθήσουν στην επέκτασή της.

 
Η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει μια συσκευή που συνδέεται στην πρίζα Sunport αντισταθμίζεται από τις «ηλιακές μονάδες», κάνοντας ουσιαστικά την ηλεκτρονική συσκευή σας να λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Περίπου τουλάχιστον.

Το Sunport είναι μια συσκευή ζήτησης που οι σχεδιαστές του λένε είναι η πρώτη του είδους της. Βασικά, αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί ένα οικονομική σημάδι για τις προτιμήσεις του χρήστη για την ηλιακή ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης ξεκινά να καταναλώνει ηλιακές μονάδες και να δημιουργεί ζήτηση για ηλιακή ενέργεια, η οποία μπορεί να καλυφθεί μόνο με φωτοβολταϊκά πλαίσια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο.

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να παρακολουθήσεις μια ξεχωριστή ροή ηλιακής ενέργειας - ή από οποιαδήποτε άλλη συγκεκριμένη πηγή - στο δίκτυο, έτσι οι ηλιακές μονάδες είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπίσουμε αυτόν που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια», λέει ο δημιουργός του Sunport, Paul Droege. «Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν όλες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο, είτε ένα βοηθητικό πρόγραμμα πράσινης ενέργειας ή μια μεγάλη εταιρεία όπως η Google ή η Apple λαμβάνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από μια εγκατάσταση που έχουν κατασκευάσει ή συνεργάζονται. Το Sunport κάνει αυτό το ίδιο σύστημα να λειτουργεί και για τους καταναλωτές, απλά βάζοντάς το στην πρίζα».

Οι ηλιακές μονάδες, ή Ηλιακά Πιστοποιητικά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (S-REC), είναι ένα είδος νομίσματος που αποσκοπούν στην τόνωση της αγοράς ηλιακής ενέργειας. Για κάθε μεγαβατώρα ηλιακής ενέργειας που τροφοδοτείται στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, μια νέα πίστωση δημιουργείται. Δεδομένου ότι ένα S-REC θεωρείται αρκετό για τις χρήσεις ενέργειας ενός ολόκληρου μήνα σε ένα μέσο σπίτι, το Sunport σπάει τις πιστώσεις επάνω σε μια μονάδα μικροπίστωσης που ονομάζεται SunJoule. Όταν ένας Sunport μετρά ένα kilojoule ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται από το δίκτυο, αποσύρει ένα SunJoule από το σύστημα και πιστώνει τον ιδιοκτήτη του Sunport με το ποσό της πραγματικής χρήσης της ηλιακής ενέργειας.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει συσκευές μέχρι 1.200 watt ή 10 A στα 120 βολτ, έχει ενσωματωμένη μέτρηση ισχύος, επεξεργασία, μνήμη και δυνατότητες επικοινωνίας. Οι servers της εταιρίας επικοινωνούν με τη μονάδα Sunport μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής iOS / Android app στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη και με μία ασύρματη σύνδεση Bluetooth. Όταν απαιτείται, ο διακομιστής μπορεί επίσης να φορτώσει τις μικροπιστώσεις SunJoule στη μνήμη του Sunport του, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμες για χρήση χωρίς σταθερή σύνδεση επικοινωνίας.

Η εφαρμογή Sunport επιτρέπει στο χρήστη να δει πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει, συμβάλλοντας στην ηλιακή οικονομία. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει αρκετά SunPorts σε έναν λογαριασμό για να έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα, καθώς και να είναι σε θέση να σχεδιάσει τη συνδυασμένη επίδραση της κοινότητας Sunport. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να μετρήσει την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση συγκεκριμένων συσκευών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ