To Allianz Arena αποκτά πρόσοψη από LED!

Μια νέα πρόσοψη αποτελούμενη από 300,000 φώτα LED έχει εγκατασταθεί στο Allianz Arena, την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπάγερν Μονάχου.

 
Η πρόσοψη είναι τυλιγμένη γύρω από όλη την εξωτερική επιφάνεια του γηπέδου χωρητικότητας 71.137 θεατών, που καλύπτει μια έκταση 26.000 τ.μ. και θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία δυναμικών και πολύχρωμων οθονών. Η Philips, η οποία δημιούργησε το σύστημα, λέει ότι μπορεί να ελεγχθεί ψηφιακά και είναι σε θέση να αναπαράγει 16 εκατομμύρια χρώματα. Νέα εφέ φωτισμού έχουν εγκατασταθεί επίσης ολόγυρα στην οροφή πάνω από τις κερκίδες.

Η πρόσοψη θα παρουσιάζει concepts φωτισμού που αναπτύχθηκαν από τους αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron. Κατά τη διάρκεια των ημερών που δεν υπάρχουν αγώνες, αυτά τα concepts θα είναι τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου και περιγράφονται ως "κομψή εναλλαγή εφέ χρωμάτων, με τη μορφή κυμάτων και σύννεφων". Για τις ειδικές εκδηλώσεις, διαφορετικά χρώματα, σχήματα και κινήσεις φωτισμού μπορούν να προγραμματιστούν με τη χρήση της cloud-based πλατφόρμα της Philips ActiveSite.

Οι λεπτές κινήσεις και οι μεταβολές χρώματος που δημιουργούνται θεωρείται ότι καθίστανται δυνατές λόγω του μεγάλου αριθμού των LEDs που χρησιμοποιούνται. Το χρώμα και η ένταση των φώτων μπορεί να ρυθμίζεται συνεχώς και έχουν ρυθμό ανανέωσης έως 40 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
Η Philips αναφέρει ότι η νέα πρόσοψη χρησιμοποιεί 60% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό, τι το προηγούμενο σύστημα, το οποίο βασιζόταν σε λαμπτήρες φθορισμού και θα να εξοικονομήσει περίπου 362 τόνους CO2 ετησίως. Τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας επίσης αναμένεται να είναι χαμηλότερα.

Η νέα πρόσοψη ξεκίνησε να λειτουργεί στις 14 Αυγούστου, ώστε να συμπίπτει με τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν για τη Μπάγερν Μονάχου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ