Έρχεται το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple!

Διαβάστηκε από 1409 αναγνώστες -

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το «Titan» είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple πάνω στο οποίο εργάζεται μια ομάδα 200 ατόμων με ειδικούς στον τομέα των μπαταριών και της ρομποτικής τεχνολογίας.

 
Στόχος της ομάδας είναι να παραδώσει το αυτοκίνητο μέχρι το 2020 αλλά αν τα στελέχη της Apple δεν είναι ευχαριστημένα με το αποτέλεσμα, η κυκλοφορία του θα καθυστερήσει κι άλλο.

Σε ερώτηση σχετικά με το επερχόμενο αυτοκίνητο της Apple, ο πρώην CEO της General Motors, Dan Akerson, παρότρυνε την Apple να μείνει μακριά από τον τομέα των αυτοκινήτων. Ανέφερε ότι πολλοί που είναι άσχετοι με το συγκεκριμένο κομμάτι δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν και το υποτιμούν. «Η Apple θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα αν θέλει να μπει στην σκληροπυρηνική κατασκευή [αυτοκινήτων]».

Ωστόσο, η επίσκεψη του CEO Tim Cook, στις εγκαταστάσεις της BMW κάνει το ενδεχόμενο πιο πιθανό. Σύμφωνα με το Reuters, ο Cook επισκέφθηκε τα γραφεία της MBW στην Γερμανία και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ηλεκτρικό BMW i3.

Οι ίδιες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι ο Tim Cook ενδιαφέρθηκε για την διαδικασία παραγωγής των κομματιών του i3 από ανθρακονήματα. ¶λλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η Apple θέλει να έχει το i3 ως βάση για το δικό της ηλεκτρικό Apple car. Ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ότι έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα στην Apple που ασχολείται με το συγκεκριμένο project.

Παρά την συνάντηση της Apple με τον Γερμανό κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων, αναφέρεται ότι δεν έκλεισε κάποια συμφωνία μεταξύ τους, αλλά η Apple λέγεται ότι θέλει να εξερευνήσει μόνη της τον συγκεκριμένο τομέα χωρίς να δώσει την κατασκευή σε άλλη εταιρεία.

Προς το παρόν αυτές είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν και αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα εν καιρώ, και κυρίως να δούμε τι θα καταφέρει να φτιάξει η Apple.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ