LG: Ξενοδοχειακές λύσεις στο “Insula Alba Resort & Spa”

Η νεόκτιστη πολυτελής τουριστική μονάδα 5 Αστέρων στην Ανάληψη Χερσονήσου Κρήτης, επέλεξε επαγγελματικές λύσεις LG για τον κλιματισμό, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της.

 
Η LG Electronics (LG) συνεργάστηκε με το πολυτελές νεόκτιστο ξενοδοχείο 5 Αστέρων “Insula Alba Resort & Spa”, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο για τη φετινή χρονιά έργο της εταιρείας στην Κρήτη, το οποίο αφορούσε στην προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων επαγγελματικών συστημάτων, κορυφαίων ποιοτικών και τεχνολογικών προδιαγραφών. Η πολυτελής παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα “INSULA ALBA” βρίσκεται στην Ανάληψη Χερσονήσου Κρήτης, διαθέτει 140 δωμάτια, και προσφέρει τη μέγιστη ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και το στυλ, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία κατά τη διαμονή τους.
Η μακροχρόνια εμπειρία της LG στον ξενοδοχειακό τομέα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιλογή της εταιρείας από το πολυτελές συγκρότημα, στοχεύοντας στην ακόμα πιο ευχάριστη και άνετη διαμονή των επισκεπτών. 

Για την κάλυψη των αναγκών του ξενοδοχείου, η LG ανέλαβε την εγκατάσταση 21 εξωτερικών μονάδων κλιματισμού VRF LG Multi V IV, 9 μονάδων LG Hydrokit για παραγωγή ζεστού νερoύ χρήσης, 190 εσωτερικών μονάδων κλιματισμού τύπου ψευδοροφής για σύνδεση με αεραγωγούς, καθώς και 10 μονάδες εξαερισμού LG Eco V. Επίσης, ανέλαβε την εγκατάσταση επαγγελματικών τηλεοράσεων ξενοδοχειακού τύπου της σειράς LG Pro:Centric V LY540H και κεντρικού συστήματος διαχείρισης περιεχομένου LG Pro:Centric Server, για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και επιλογών ψυχαγωγίας.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις ψύξης - θέρμανσης VRF LG Multi V IV, προσφέρουν κορυφαία ενεργειακή απόδοση, αλλά και σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος λειτουργίας. Πρόσφατα η LG παρέλαβε ειδική πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από τον έγκυρο οργανισμό Eurovent για τις άριστες επιδόσεις των κεντρικών της συστημάτων κλιματισμού προηγμένης τεχνολογίας τόσο σε λειτουργία ψύξης, όσο και σε λειτουργία θέρμανσης, Multi V (MULTI V IV, MULTI V S, MULTI V IV PRO). 

Ο υψηλότερος εποχιακός συντελεστής απόδοσης έως 7,9 (ESEER), ο πιστοποιημένος κατά Eurovent δείκτης ενεργειακής απόδοσης στην ψύξη έως 4.83 (EER) και ο συντελεστής απόδοσης στη θέρμανση έως 5.32 (COP) των συστημάτων εξασφαλίζουν τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας. Με δυνατότητα σύνδεσης έως και 64 εσωτερικών μονάδων υψηλής απόδοσης και χαμηλού θορύβου, τα συστήματα Multi V αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια πληθώρα διαφορετικών επαγγελματικών χώρων, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση ενέργειας και κομψό σχεδιασμό. Τέλος, η αυξημένη αντοχή τους, ελαχιστοποιεί τα κόστη συντήρησης και τις δαπάνες για επισκευές ή αντικατάσταση.

Οι μονάδες Hydrokit της LG προσφέρουν αποτελεσματική λύση για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, ενώ είναι ενεργειακά αποδοτικές, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην εξοικονόμηση κόστους μιας επιχείρησης. Η λειτουργία τους βασίζεται στον ατμοσφαιρικό αέρα και την ηλεκτρική ενέργεια, και όχι σε συμβατικές πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, και είναι συνεπώς απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, ενώ η μείωση στο κόστος λειτουργίας, σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα, μπορεί να φτάσει μέχρι και 50%. Οι μονάδες LG Hydrokit μπορούν να τοποθετηθούν με ευκολία τόσο σε νέες, όσο και σε υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, και η λειτουργία τους είναι 100% συμβατή με μονάδες Fan Coil, καλοριφέρ, συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ηλιακά πάνελ και boiler.

Οι εσωτερικές μονάδες κλιματισμού τύπου ψευδοροφής της LG παροχής 100% νωπού αέρα, αποτελούν εναλλακτική λύση εξαερισμού, η οποία επιτρέπει την εισαγωγή νωπού αέρα στον εσωτερικό χώρο με ταυτόχρονη ψύξη ή θέρμανση αυτού. Με την εισαγωγή του φυσικού αέρα τις ενδιάμεσες εποχές (¶νοιξη/Φθινόπωρο), όταν υπάρχει ανάγκη κλιματισμού, εξασφαλίζεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας μιας και ο αέρας εισάγεται χωρίς την λειτουργία του εναλλάκτη θερμότητας της μονάδας ( και συνεπώς χωρίς κατανάλωση ενέργειας ), ενώ ο κινητήρας BLDC μειώνει τον δυσάρεστο θόρυβο στις χαμηλές συχνότητες περιστροφής.

Οι μονάδες εξαερισμού LG Eco V, για εξαερισμό με ανάκτηση θερμότητας παροχής 2000 m3/h, διασφαλίζουν απόδοση και άνεση, χάρη στον αποδοτικό κεντρικό πυρήνα ενέργειας που διαθέτουν, ο οποίος απορροφά θερμότητα από τον απορριπτόμενο εσωτερικό αέρα και την αποδίδει στον εισερχόμενο νωπό αέρα, χωρίς να αναμιγνύονται οι ροές. Μπορούν να συνδεθούν με την εσωτερική μονάδα κλιματισμού MULTI V, ώστε να λειτουργούν ταυτόχρονα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν και αυτόνομα, σε σύνδεση με απλό τηλεχειριστήριο. Τέλος, με την εισαγωγή κωδικών στο συνδεδεμένο χειριστήριο μίας μονάδας ECO V, η διαθέσιμη στατική πίεση μπορεί να αυξηθεί ή να ελαττωθεί, διατηρώντας το θόρυβο σε επιθυμητά επίπεδα και ταυτόχρονα την παροχή του αέρα σταθερή, ανεξάρτητα από το συνδεδεμένο δίκτυο αεραγωγών.

Οι επαγγελματικές οθόνες ξενοδοχειακού τύπου LY540H της LG διαθέτουν μια σειρά από προηγμένες υπηρεσίες και εξειδικευμένες λειτουργίες για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του χρήστη, στοχεύοντας να κάνουν ακόμα πιο ευχάριστη και άνετη τη διαμονή του. Με προηγμένη τεχνολογία και πληθώρα λειτουργιών, οι επαγγελματικές τηλεοράσεις της LG προσφέρουν καθαρή και ρεαλιστική εικόνα, ενώ διαθέτουν λειτουργίες με δυνατότητα προσωποποιημένων μηνυμάτων, διαμόρφωσης λίστας καναλιών και συμβατότητα σύνδεσης με φορητές συσκευές για αναπαραγωγή περιεχομένου (Remote Jack Pack), προκειμένου να προσφέρουν μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας. Η σειρά Pro:Centric V της LG προσφέρει επιπλέον μεγάλη ευκολία στην εγκατάσταση και τις αρχικές ρυθμίσεις, και συνεπώς περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους για τους ξενοδόχους.

Ο κ. Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Στην LG είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην προσπάθεια των φορέων του τουρισμού για ανάπτυξη, παρέχοντας ολοκληρωμένες ξενοδοχειακές λύσεις, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων. Η συνεργασία με την τουριστική μονάδα μοναδικής ομορφιάς στο Ηράκλειο της Κρήτης, ΅Insula AlbaΆ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τόσο την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία που παρέχει η LG, όσο και την παροχή προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων υψηλού επιπέδου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ