Μια σύγχρονη αντλία υψηλής απόδοσης καταναλώνει έως και 90% λιγότερο ρεύμα σε σύγκριση με μια παλιά, μη ρυθμιζόμενη αντλία. Η αντικατάσταση γίνεται με λίγες απλές επεμβάσεις από εξειδικευμένο τεχνικό.

Κυκλοφορητές θέρμανσης: Η έγκαιρη αντικατάσταση εξοικονομεί χρήματα

Διαβάστηκε από 2113 αναγνώστες -

Ο κανονισμός περί Οικολογικού Σχεδιασμού είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο στην αγορά οικιακών συσκευών με χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Πλέον στα σπίτια προτιμώνται υψηλής απόδοσης ψυγεία ενώ τα ρούχα πλένονται πλυντήρια κατηγορίας A+++.

 
Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές τιμές ρεύματος, η οι καταναλωτές ελέγχουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες και τις προσαρμόζουν όταν χρειάζεται.
Συνήθως δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κάποιες άλλες κρυμμένες συσκευές μπορούν να επηρεάσουν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό το ύψος του λογαριασμού ρεύματος.

Οι συσκευές αυτές είναι παλαιού τύπου, μη ρυθμιζόμενες αντλίες θέρμανσης. Ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες παραμένουν ενεργές στο λεβητοστάσιο λειτουργώντας ολόκληρο τον χρόνο με πλήρες φορτίο. Η λειτουργία τους μπορεί να αποτελεί έως το 10% της κατανάλωσης ρεύματος ενός ολόκληρου νοικοκυριού, συγκριτικά δηλαδή η κατανάλωση αυτών των συσκευών είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την κατανάλωση π.χ. μεγάλων οικιακών συσκευών, όπως το πλυντήριο πιάτων και το ψυγείο.

Απλή αντικατάσταση με αντλίες υψηλής απόδοσης
«Οι σύγχρονες αντλίες υψηλής απόδοσης καταναλώνουν περίπου 90% τοις εκατό λιγότερο σε σύγκριση με τις μη ρυθμιζόμενες αντλίες. Εδώ συγκαταλέγονται όλα τα προϊόντα με παλαιότητα άνω των 10 ετών», εξηγεί η Stefanie Sabinarsz , Product Manager της Wilo. «Η αντικατάσταση μιας αντλίας μπορεί να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο τεχνικό με ελάχιστες επεμβάσεις και η απόσβεση ολοκληρώνεται κατά κανόνα μέσα σε λίγα χρόνια. Καθώς η επένδυση είναι συγκριτικά μικρή, η αντικατάσταση αξίζει ακόμα και αν η παλιά αντλία δεν έχει παρουσιάσει ακόμα βλάβες».

Μια σύγχρονη, ρυθμιζόμενη αντλία υψηλής απόδοσης, όπως π.χ. ο κυκλοφορητής Wilo-Stratos PICO, διακρίνεται από τη μειωμένη κατανάλωση ισχύος, περίπου τρία Watts. Επίσης, οι νέοι κυκλοφορητές προσαρμόζονται στις πραγματικές ανάγκες και ρυθμίζουν την απόδοσή τους σε συνάρτηση με το φορτίο. 

Αν δεν απαιτηθεί ολόκληρη η απόδοση, ο κυκλοφορητής προσαρμόζεται αυτόματα και εξοικονομείται έτσι περισσότερη ενέργεια. Στην ενσωματωμένη οθόνη του κυκλοφορητή Wilo-Stratos PICO μπορείτε εύκολα να δείτε την τρέχουσα καθώς και τη συνολική κατανάλωση σε κιλοβατώρες. 

Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση: www.wilo.gr/egkatastates
www.wilo.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ