Wolf: Νέος στρατηγικός σχεδιασμός της οργάνωσης πωλήσεων.

Διαβάστηκε από 1021 αναγνώστες -

Η Wolf GmbH ως πάροχος ολοκληρωμένων συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού και ηλιακής τεχνολογίας χωρίζει τις δραστηριότητες πωλήσεων της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε τρεις τομείς: θέρμανση, κλιματισμός και συστήματα συμπαραγωγής.

 
Ο όμιλος Wolf αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία. Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της στην αγορά στον τομέα της θέρμανσης και του κλιματισμού και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο. Για να διασφαλίσει την επιτυχία της μακροπρόθεσμα και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες προκλήσεις ως κορυφαίος πάροχος συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού και ηλιακής τεχνολογίας αναλαμβάνει ένα νέο στρατηγικό προσανατολισμό της οργάνωσης των πωλήσεων της. Ο στόχος της βελτιστοποίησης είναι ο εξής: οι πωλήσεις να προσανατολίζονται μελλοντικά περισσότερο στις ανάγκες των τελικών καταναλωτών και των εμπορικών εταίρων/συνεργατών μας.

«Επιδιώκουμε να γίνουμε ένας εξαιρετικός σύμβουλος και αξιόπιστος συνεργάτης τόσο για το χονδρικό εμπόριο και τη βιομηχανία στον τομέα της θέρμανσης, όσο και για τους μηχανικούς και σχεδιαστές στον τομέα του κλιματισμού/διαχείρισης αέρα και των συστημάτων συμπαραγωγής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», εξηγεί ο Bernhard Steppe, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Wolf GmbH.

Ο όμιλος Wolf προκειμένου να στοχεύσει στις παραπάνω ομάδες συνεργατών από 1.1.2016 θα διαιρέσει τις δραστηριότητες πωλήσεων του σε τρία επιχειρηματικά τμήματα (business units): τμήμα συστημάτων θέρμανσης, τμήμα συστημάτων κλιματισμού/διαχείρισης αέρα και τμήμα συστημάτων συμπαραγωγής. Στη Γερμανία σύντομα θα υπάρχουν έντεκα εξειδικευμένα γραφεία πωλήσεων για τη θέρμανση και πέντε εξειδικευμένα γραφεία πωλήσεων για τον κλιματισμό/διαχείριση αέρα. Με τη νέα αυτή δομή η Wolf θα είναι σε θέση να προσφέρει στους συνεργάτες της ακόμα πιο προσαρμοσμένες και εξειδικευμένες συμβουλές στους επιμέρους τομείς προϊόντων.

«Γιατί παίρνουμε μία τέτοια πρωτοβουλία; Αυτή είναι μια εύκολη ερώτηση να απαντηθεί. Επιδιώκουμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας και να εγγυηθούμε στους συνεργάτες μας μία σταθερή σχέση. Η αναδιοργάνωση θα επιτρέψει στον όμιλο Wolf να εστιάσει πιο συγκεκριμένα στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε συνεργάτη», αναφέρει ο Bernhard Steppe. «Κατά τη διάρκεια της φάσης προσαρμογής είναι σημαντικό για εμάς ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην επαφή μας με τους συνεργάτες μας. Οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από τους υπάρχοντες συμβούλους πωλήσεων της Wolf, οι οποίοι στο μέλλον θα έχουν ακόμη περισσότερο χρόνο για αυτούς», τονίζει ο Steppe.

Το τμήμα πωλήσεων των συστημάτων θέρμανσης στη Γερμανία θα διευθύνεται από τον κο Torsten Müchler, ο οποίος ήταν προηγουμένως υπεύθυνος για το σύνολο των πωλήσεων του ομίλου στη Γερμανία. «Μεγαλύτερη έμφαση στους επιμέρους τομείς δραστηριότητας των πωλήσεων σημαίνει μια τεράστια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις θέρμανσης και τη συνεργασία με τους χονδρεμπόρους», επισημαίνει ο Torsten Müchler. Το τμήμα πωλήσεων κλιματισμού/διαχείρισης αέρα θα συνεχίσει να διοικείται από τον Norbert Gruber, ο οποίος εντάχθηκε στον όμιλο Wolf στις αρχές του 2015. «Μεγαλύτερη εστίαση στους συνεργάτες σημαίνει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε μία πιο στοχευμένη απάντηση στις ανάγκες των μελετητών και μηχανικών σχεδιασμού», λέει ο Norbert Gruber. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται, επίσης, στην πρόσφατη εξαγορά της κροατικής εταιρείας PRO-KLIMA, κατασκευάστριας εταιρείας εξοπλισμού κίματισμού και αερισμού. «Ο όμιλος Wolf προσφέρει μια ποιοτικά εξαιρετική και ιδιαίτερα ευέλικτη γκάμα προϊόντων. Αυτό μας επέτρεψε να ενισχύσουμε σημαντικά τη θέση μας στη Γερμανία και στην Ευρώπη», εξηγεί ο Gruber.

Το τμήμα διεθνών πωλήσεων τελεί επίσης υπό αναδιάρθρωση, με το επίκεντρο να μετατοπίζεται σε νέες χώρες-κλειδιά, όπου η ενίσχυση της ανάπτυξης θα στοχεύει σε μελλοντικές ενέργειες. Οι διεθνείς πωλήσεις συστημάτων κλιματισμού/διαχείρισης αέρα θα επιβλέπονται από τον κο Josef Köglmeier, διευθυντή πωλήσεων με πολυετή διεθνή εμπειρία, ενώ οι διεθνείς πωλήσεις συστημάτων θέρμανσης θα διαχειρίζονται στο μέλλον από τον κο Μonther Khatib. «Με τις σφραγίδες ποιότητας «Made in Germany» και «Bayern Quality» είμαστε σε εξαιρετική θέση εκκίνησης για μελλοντικές επιτυχίες τόσο σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές καθώς και στην Ασία», λέει ο Μonther Khatib.

Η αναδιάρθρωση του ομίλου Wolf αποτελεί το πρώτο βήμα στο πλαίσιο του πρόσφατου προγράμματος RISE! Πρόκειται για τη στρατηγικής μας για το 2020 που συνδυάζει την ανοδική πορεία και την συνέχιση της επιτυχίας του ομίλου Wolf . «Προκειμένου να εφαρμόσουμε τη στρατηγική μας με επιτυχία χρειαζόμαστε υψηλής απόδοσης, καινοτόμα προϊόντα, ανταγωνιστικές τιμές και αποτελεσματικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή η αναδιάρθρωση θέτει τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της Wolf», αναφέρει κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτηση του ο Bernhard Steppe.

Επίσημος Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα
Ηφαιστίωνος 17, Πυλαία
Θεσσαλονίκη, 55535
Τηλ.: 2310 322000
Fax: 2310 322030

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ