LG: Αναπτύσσεται δυναμικά ως ειδικός στις λύσεις HVAC

Οι λύσεις επαγγελματικού κλιματισμού της LG καλύπτουν μία ευρεία γκάμα, από συστήματα VRF και Chillers, έως και λύσεις Ελέγχου Κατανάλωσης Ενέργειας κτιρίων - BECON.

 
H LG Electronics Hellas (LG) συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη των λύσεων HVAC ως ηγέτης της αγοράς. Κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων νωρίτερα αυτό το έτος, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να στρέψει την προσοχή της στις πωλήσεις επαγγελματικών προϊόντων (business-to-business - B2B). Με την ενίσχυση των υποδομών B2B, της βιομηχανικής της παραγωγής και την εξεύρεση περαιτέρω λύσεων για τον κλάδο HVAC, η LG στοχεύει στην ανάδειξή της ως τον απόλυτο ειδικό στις ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού (HVAC).

Ο κλάδος της LG που αφορά στον επαγγελματικό κλιματισμό αποτελεί ήδη αναπόσπαστο μέρος του τμήματος B2B της εταιρείας, ενώ η LG επενδύει στην παραγωγή μίας ευρείας γκάμας λύσεων HVAC εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η αύξηση των πωλήσεων στα μεγάλα συστήματα κλιματισμού, κατέστησε απαραίτητη την επέκταση των παραγωγικών δομών και αύξησης του ερευνητικού προσωπικού. Η εταιρεία πρόσφατα επένδυσε αρκετά στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), ενώ ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου chillers (ψυκτών) που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2017. Η εταιρεία επένδυσε επιπλέον και σε δραστηριότητες marketing, στοχεύοντας στην ενημέρωση για τα προϊόντα της προς τους επαγγελματίες του χώρου, ενώ εργάζεται συνεχώς για τη βελτίωση της υποδομής των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η ιστορία της επιχειρηματικής μονάδας ξεκίνησε το 1968, όταν η εταιρεία (που τότε ονομαζόταν ‘GoldStar’) διέθεσε στην Κορέα το πρώτο οικιακό κλιματιστικό. Από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε να παράγει συστήματα ψύξης για μεγάλα εμπορικά κτίρια το 1970, η βιομηχανία επαγγελματικού κλιματισμού έχει αυξηθεί εκθετικά, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Το 2008, η LG έγινε η πρώτη εταιρεία της βιομηχανίας που πούλησε το εκατοστό εκατομμύριο μονάδων κλιματισμού. Η επιτυχία των κλιματιστικών της LG έχει αυξηθεί, και μετά από ένα ταπεινό ξεκίνημα, η εταιρεία έχει πλέον μετατραπεί σε έναν από τους πρωταρχικούς παίκτες της εξαιρετικά ανταγωνιστικής βιομηχανίας HVAC.

H LG πλέον διαθέτει ένα πλήρες portfolio προϊόντων κλιματισμού και εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένων και εξειδικευμένων λύσεων, όπως chillers και ‘BECON’ (Building Energy Control- Έλεγχος Κατανάλωσης Ενέργειας Κτιρίου), συμβατών με κάθε είδους κτιρίου, όπως κτίρια με περιορισμένους χώρους, ουρανοξύστες, εργοστάσια ή μεγάλες αίθουσες συναυλιών.

Ανάμεσα στα επαγγελματικά συστήματα κεντρικού κλιματισμού (CAC) της εταιρείας είναι και η ευρέως γνωστή VRF σειρά LG ‘Multi V’. Η διάθεσή της πρώτης γενιάς συστημάτων Multi V στις αγορές ξεκίνησε το 2004. Η LG στοχεύοντας να καλύπτει τις συνεχόμενως αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς, επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη, παρέχοντας προϊόντα και λύσεις με τεχνολογία αιχμής. Στο πλαίσιο αυτό, τα VRF συστήματα 4ης γενιάς ‘LG Multi V IV’ διαθέτουν λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, επιστροφής λαδιού στο συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν τη σειρά Multi V ως την καλύτερη λύση στο τομέα του HVAC.

Επιπρόσθετα, το portfolio της σειράς LG Multi V περιλαμβάνει μοντέλα που προσαρμόζονται στις ανάγκες της εκάστοτε αγοράς. Για παράδειγμα, για τις παραθαλάσσιες περιοχές, η εταιρεία έχει αναπτύξει τα εξειδικευμένα LG Multi V Corrosion Resistance μοντέλα, με αυξημένη αντοχή ενάντια στη διάβρωση, που ενσωματώνουν ένα μεγάλο αριθμό προηγμένων τεχνολογιών της LG, οι οποίες τα κάνουν πολύ πιο ανθεκτικά στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, προστατεύοντάς τα έτσι από τη φθορά που προκαλεί η ατμόσφαιρα σε τέτοιες περιοχές. Επιπλέον, η σειρά LG Multi V προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ενεργειακές προδιαγραφές των ηλεκτρολογικών δικτύων ανά αγορά, ώστε να χρειάζονται όσο το δυνατόν λιγότερα επιπρόσθετα εξαρτήματα, μειώνοντας το κόστος επένδυσης, εγκατάστασης και συντήρησης.

Η σειρά Multi V μπορεί αυταπόδεικτα να προσαρμόζεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες εγκατάστασης, καθώς έχει επιλεχθεί από πελάτες με διαφορετικές ανάγκες και προκλήσεις για την εγκατάσταση συστήματος HVAC ανά τον κόσμο. Ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους της Γαλλίας, ο κατασκευαστικός όμιλος ‘Bouygues’, επέλεξε την LG για το υδρόψυκτο σύστημα VRF των κεντρικών του γραφείων, ενώ στη Ρωσία, το αθλητικό χωριό της «Πανεπιστημιάδας 2013» (2013 Universiade) χρειάστηκε επίσης ένα ενεργειακά αποτελεσματικό σύστημα που θα άφηνε μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Στην πόλη Κουριτάμπα της Βραζιλίας, υπήρξε ανάγκη για κλιματισμό σε μέρη του σταδίου ‘Arena da Baixada’, που να τηρεί ορισμένα standards ενεργειακής αποδοτικότητας και στο πλανητάριο ‘Aseman Nama’ του Ιράν, του μεγαλύτερου στη Μέση Ανατολή, χρειάστηκε να εγκατασταθεί σύστημα που να εξυπηρετεί την κυκλική αρχιτεκτονική του κτιρίου. Σε κάθε μία από τις παραπάνω τέσσερις περιπτώσεις, καθώς και σε πολλές άλλες,
επιλέχθηκε η σειρά LG Multi V εξαιτίας της εύκολης προσαρμογής της στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε έργου, γεγονός που την καθιστά ιδανική λύση για την πλειοψηφία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ενώ τα συστήματα VRF, όπως η σειρά Multi V, χρησιμοποιούνται συνήθως σε μέτριου προς μεγάλου μεγέθους κτίρια, τα chillers είναι απαραίτητα για πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις. Προκειμένου να ανταποκριθεί και σε αυτή την ανάγκη, η LG διαθέτει ευρεία γκάμα chillers, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών κτιρίων όπως σταθμούς παραγωγής ενέργειας και εμπορικά κέντρα, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις αγορές της Μέσης Ανατολής και σε άλλα μέρη της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας. Τα chillers της LG έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί από διεθνείς οργανισμούς, όπως οι AHRI, ETL(UL), ISO 9001, ASME και ETL.

Με τον αντίστοιχο εξοπλισμό διαχείρισης και έλεγχου ενέργειας κτιρίων ‘BECON’ (Building Energy Control) της LG, χάρη στον απλό σχεδιασμό και εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας UI, οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν γρήγορα την κατάσταση των συστημάτων με μία ματιά μέσω της λειτουργίας ‘Visual Navigation Report Schedule’, ενώ μπορούν απλά, άνετα και αποτελεσματικά να διαχειριστούν το σύστημα HVAC. Αυτή η λύση προσφέρει την επιπρόσθετη αξία της αυξημένης ενεργειακής αποδοτικότητας με τη δυνατότητα να ελέγχεται ολόκληρο το κλίμα του κτιρίου από ένα κεντρικό σημείο. Οι περιοχές του κτιρίου που θα υπόκεινται στη λειτουργία ‘BECON’ μπορούν εύκολα να προστεθούν μέσω του συστήματος εισόδου ‘BMS Gateway’ της LG, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της αρχικής εγκατάστασης.

H LG έχει παραλάβει πληθώρα βραβείων και πιστοποιήσεων για τις υψηλές επιδόσεις, αλλά και τη περιβαλλοντική ευσυνειδησία, μεταξύ των οποίων το βραβείο ‘Percorso Efficienza & Innovazione’, την πιστοποίηση ‘Green Technology’, τα βραβεία ‘Energy Winner Award Gran Prix’, ‘Green Growth Brand’ και το διακριτικό ‘Carbon Footprint Label’. Επιπλέον, αναγνωρίστηκε και διεθνώς, με πιστοποίηση UL, με πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης από τον ‘Eurovent’ και με πιστοποίηση ‘Energy Star’ για πολλά χρόνια στη σειρά. Έλαβε επίσης και βραβείο σχεδιασμού ‘Red Dot’ για μοντέλο της σειράς εσωτερικών μονάδων τύπου οροφής 2015.

Αξιοποιώντας την επιτυχία της, η LG έχει δημιουργήσει συνεργασίες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να κάνει ακόμα καλύτερη την επιχείρηση HVAC μέσω της εκπαιδευτικής ακαδημίας ‘LG Air Conditioning Academy’, εδραιώνοντας έτσι την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά HVAC. Η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση των

επαγγελματιών και συνεργατών σχετικά με τις ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις και συστήματα της LG αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που καθιστούν την εταιρεία έναν αξιόπιστο και σταθερό συνεργάτη. Επιπλέον, διάφορες εκδηλώσεις marketing, όπως ‘roadshows’, εκθέσεις και σεμινάρια, δεν προωθούν μόνο τα προϊόντα της LG, αλλά επιπλέον βελτιώνουν και τις σχέσεις της εταιρείας με πελάτες B2B, όπως πωλητές χονδρικής και επαγγελματίες εγκαταστάτες, διασφαλίζοντας έτσι ένα άρτιο επιχειρηματικό περιβάλλον από το οποίο μπορούν όλοι να επωφεληθούν.

«Με την πάροδο των χρόνων, η LG είχε πολλές επιτυχίες που τη βοήθησαν να εδραιώσει τη θέση της ως ένας επιφανής παίκτης της βιομηχανίας HVAC», δήλωσε ο Lee Jae-sung, Πρόεδρος LG System air conditioning. «Η LG αποτελεί ήδη έναν πραγματικά απόλυτο πάροχο ενεργειακών λύσεων κλιματισμού και εξαερισμού. Αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας, γι’ αυτό και συνεχίζουμε δυναμικά την ανάπτυξή μας, εστιάζοντας σε νέο στόχο, προκειμένου να καταφέρουμε να εδραιωθούμε ως ηγέτες της βιομηχανίας χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία μας».

www.lg.com/gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ