Με την Επίτροπο της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου συναντήθηκε ο Γ. Τσιρώνης

Συνάντηση εργασίας για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είχαν σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης με την Επίτροπο της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου.

 
Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Ιάκωβος Γκανούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ η Ευρωπαία Επίτροπος συνοδεύονταν από στελέχη της Επιτροπής και τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Αναπληρωτής Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κα Κρέτσου για την παρουσία της εδώ. Είχαμε μια πάρα πολύ γόνιμη συνεργασία. Το Υπουργείο μας έκανε πολύ μεγάλα βήματα τον τελευταίο καιρό και όσον αφορά την απομείωση των προστίμων και όσον αφορά την πρόοδο της υλοποίησης των υποδομών , κυρίως στον χώρο των στερεών αποβλήτων όπου είχαμε κολλήσει τα τελευταία χρόνια. Τώρα ευτυχώς ξεκολλήσαμε. Συζητήσαμε και τα θέματα του Κτηματολογίου, όπως και τα θέματα των υγρών αποβλήτων όπου έχουμε πάει πάρα πολύ μπροστά, με εξαίρεση λίγες περιφέρειες στην Ανατολική Αττική. Θα συνεχίσουμε την συνεργασία αυτή και στο μέλλον».

Από την πλευρά της η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου δήλωσε:
Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση με τον Υπουργό κ. Τσιρώνη, τον οποίο συγχαίρω για την ανάληψη των καθηκόντων του. Έχουμε ήδη μια πολύ καλή συνεργασία από το παρελθόν και πιστεύω ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι κομβικό Υπουργείο, τόσο στα θέματα περιβάλλοντος όσο και ενεργειακής αποδοτικότητας αλλά και σε άλλα ζητήματα. Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε μαζί και έχουμε ήδη ένα σχέδιο που έχει δουλέψει το Υπουργείο. Συζητήσαμε επίσης το θέμα της διαχείρισης αποβλήτων που για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα νέα νομοθετικά μέτρα που ελπίζουμε αύριο να ψηφίσει θετικά το Ευρωκοινοβούλιο. Περιλαμβάνουν νέες ρυθμίσεις που επιτρέπουν την 100% χρηματοδότηση έργων από την Ευρωπαϊκή πλευρά, όπως πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη περίσταση ρευστότητας, ώστε να φύγει αυτό το βάρος από την ελληνική κυβέρνηση και να διασφαλίσουμε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν εγκαίρως. Είμαι σίγουρη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές θα αναλάβουν μαζί να μεγιστοποιήσουν τη συμβολή των νέων μέτρων στην ελληνική οικονομία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ