Παράδειγμα εγκατάστασης Κεντρικής Θέρμανσης

Διαβάστηκε από 2181 αναγνώστες -

Αντλία Θερμότητας και Θερμαντικά Σώματα τύπου Panel φέρνουν οικονομία σε μια μονοκατοικία.

 
Η επιλογή της αντλίας θερμότητας, τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος, κυρίως σε νεόδμητες κατοικίες. Η απόσβεση της επένδυσης ποικίλλει χρονικά, ανάλογα με την ποιότητα των μηχανημάτων και υλικών.
Έτσι, οι ιδιοκτήτες μιας κατοικίας στα νότια-νοτιανατολικά προάστια της Αθήνας, στους πρόποδες του Υμηττού, επέλεξαν για την αυτόνομη κεντρική θέρμανση της κατοικίας αντλία θερμότητας της LG και θερμαντικά σώματα τύπου panel.

Η εξωτερική μονάδα εγκαταστάθηκε, όπως όλες οι εξωτερικές μονάδες των split-units, στο υπαίθριο τμήμα του πίσω χώρου της κατοικίας. Τροφοδοτείται με τριφασική παροχή από τον κεντρικό πίνακα. Από την εξωτερική μονάδα ξεκινούν οι σωληνώσεις και καταλήγουν στην εσωτερική μονάδα.

Η εσωτερική μονάδα τοποθετήθηκε στο χώρο του λεβητοστασίου. Θερμαίνει το νερό της Κεντρικής Θέρμανσης και διαθέτει δικό της κυκλοφορητή για την κυκλοφορία του ζεστού νερού στις σωληνώσεις της εγκατάστασης. Στο λεβητοστάσιο υπάρχει ο πίνακας αυτοματισμών, τα χειριστήρια ελέγχου - θερμοστάτες από όπου ρυθμίζεται η λειτουργία τόσο σχετικά με τις απαιτούμενες θερμοκρασίες όσο και χρονικά καθΆ όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα
  • Απαλλαγή από τη χρήση του πετρελαίου
  • Οικονομία έως και 60% στο λειτουργικό κόστος της θέρμανσης 
  • Υιοθέτηση σύγχρονων ενεργειακών λύσεων

Α. ΠΑΠΠΑΣ Μ. ΕΠΕ
Λ. Κηφισού 48, 12241 Αιγάλεω
Τηλέφωνο: 210-5444637, 210-5624054
Fax: 210-5449324
Site: www.pappasclima.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ