Το ελληνικό ηλιακό όχημα Sunnyclist βγαίνει στην παραγωγή!

Διαβάστηκε από 3118 αναγνώστες -

Mία ομάδα νέων επιστημόνων και μηχανικών προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στην ηλιόλουστη Ελλάδα της κρίσης, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

 
Πιστεύουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο μετακινούμαστε σήμερα πρέπει να αλλάξει. Το περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόβλημα έχει ενταθεί σε τέτοιο βαθμό που οδηγεί σε αδιέξοδο και πλέον δεν αρκούν μόνο οι τεχνολογικές λύσεις αλλά απαιτείται αλλαγή της στάσης ζωής των καταναλωτών. Αντιληφθήκαμε ένα σημαντικό κενό στην αγορά. Απουσιάζει ένα όχημα που να συνδυάζει την άνεση και την πρακτικότητα ενός αυτοκινήτου πόλης με το οικολογικό αποτύπωμα, το κόστος κίνησης και τα ευεργετικά οφέλη ενός ποδηλάτου. Και έτσι κατασκευάσαμε το Sunnyclist!

Από το 2011 δουλεύουμε ασταμάτητα για να δημιουργούμε όλο και καλύτερα ηλιακά οχήματα. Αυτό που μας παρακινεί είναι η ικανοποίηση, να αναπτύσσουμε και να προσφέρουμε λύσεις που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Θέλουμε να προσφέρουμε μία νέα ευκαιρία στους πολίτες για βιώσιμη μετακίνηση, εξοικονομώντας χρήματα και να συμβάλουμε στην προσπάθεια της ανθρωπότητας για τον έλεγχο της κλιματικής αλλαγής. To Sunnyclist είναι μία ιδέα εμπνευσμένη από τον ήλιο, που ταιριάζει στις πραγματικές μας ανάγκες και αξιοποιεί τους ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, με πολλαπλό τεχνολογικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα

Θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα εξοικονομήσουμε τόνους CO2 και εκατομμύρια ευρώ από τα εισαγόμενα καύσιμα. Θα συμβάλουμε καθοριστικά στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και στην τεχνική πρόοδο της κοινωνίας. Μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης έχουμε ένα καλά δοκιμασμένο όχημα και μία δυνατή ομάδα δεσμευμένη να επαναπροσδιορίσει την αυτοκίνηση προς το γενικό συμφέρον.

Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η βοήθειά σας για να κάνουμε το Sunnyclist πραγματικά υπέροχο και να το φέρουμε στην παραγωγή. Γνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι μεγάλες όμως ανοίγουμε ένα νέο πεδίο με τεράστιες δυνατότητες δημιουργίας. Υποστηρίξτε την καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης που ξεκινάμε στο INDIEGOGO.COM στις 16 Νοέμβρη, με σκοπό να βγάλουμε το όχημα στην παραγωγή.

Ακολουθείστε το ταξίδι μας στο:
http://www.sunnyclist.com
https://www.facebook.com/sunnyclist
www.twitter.com/sunnyclist
www.instagram.com/sunnyclist

Το Sunnyclist αντιπροσωπεύει μια ελκυστική και προσιτή λύση των σύγχρονων ανθρώπων για πράσινη κινητικότητα, με ελάχιστο κόστος κίνησης, αυτονομία, χωρίς ρύπανση του περιβάλλοντος και χωρίς τις δεσμεύσεις οργανωμένων υποδομών. Είναι ένα ηλεκτρικό-ηλιακό όχημα (κατηγορία L5e) που χρησιμοποιεί μία ισχυρή και περιστρεφόμενη φωτοβολταϊκή γεννήτρια καθώς επίσης και ισχυρούς κινητήρες, για να μεταφέρει τρεις επιβάτες και τις αποσκευές τους με ένα μοναδικό εύρος οδήγησης. Στο Sunnyclist υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσθήκης φορητών πεντάλ και για τους τρεις επιβάτες. Κινείται με την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται σε μια μπαταρία λιθίου, η οποία όμως μπορεί να φορτίσει από τον ήλιο, το δίκτυο ή από τους επιβάτες, εφόσον κάνουν πεντάλ. Σε κανονικές συνθήκες, οι τρεις πηγές ενέργειας, η ηλιακή, η αποθηκευμένη στην μπαταρία και η μυϊκή, συνεισφέρουν συμμετρικά. Αυτή η συνέργεια κάνει το Sunnyclist το πιο οικονομικό, οικολογικό και αυτόνομο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ