Έντονη εξωστρέφεια από τον κατασκευαστικό κλάδο

Την έντονη εξωστρέφεια που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).

 
Στην επιστολή του συνδέσμου, η οποία εστάλη με αφορμή σχετικές δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Μάρδα τις προηγούμενες ημέρες, τονίζεται ότι ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος επεκτάθηκε και επεκτείνεται συνεχώς στο εξωτερικό, σε πείσμα των καιρών και του ισχυρού διεθνούς ανταγωνισμού. 

Όπως αναφέρει ο ΣΤΕΑΤ, στον οποίο ανήκουν οι μεγαλύτερες εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας (με τα ανώτερα πτυχία της 6ης και 7ης τάξης), τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν πως το 2014 το εισαχθέν συνάλλαγμα από κατασκευαστικές υπηρεσίες έφτασε τα 845,3 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσιο δηλαδή από το συνάλλαγμα που ήρθε την ίδια χρονιά στη χώρα από εξαγωγές λαδιού (231 εκατ. ευρώ) και διπλάσιο από εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων (324,5 εκατ. ευρώ εξαγωγές τυριών και 111,9 εκατ. ευρώ εξαγωγές γιαουρτιού).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ