Λύσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης για ξενοδοχεία

Διαβάστηκε από 1121 αναγνώστες -

Η CALDA Energy παρουσιάζει καινοτόμες λύσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης που συμβάλλουν στη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

 
O έλεγχος και η εξοικονόμηση του κόστους λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Η αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες, όπως η θέρμανση πισίνας, η υψηλή υγιεινή στην παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, η επίτευξη ιδανικών συνθηκών άνεσης και πολλά ακόμη, οδηγούν σε αύξηση των ενεργειακών απαιτήσεων.

Η ενέργεια που απαιτείται για την κάλυψη των ψυκτικών – θερμικών αναγκών καθώς επίσης και την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης (Z.N.X.) καλύπτει το σημαντικότερο ποσοστό του  ενεργειακού ισοζυγίου των ξενοδοχείων.  Το περιθώριο μείωσης του λειτουργικού κόστους σε αυτή την κατηγορία αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, είναι τεράστιο. Ως εκ τούτου οι επιλογές στρέφονται πλέον σε λύσεις και συστήματα που έχουν ως κοινό παρονομαστή την υψηλή ενεργειακή απόδοση.    

Προϊόντα ειδικά για ξενοδοχειακές εφαρμογές
Παρακάτω, παρουσιάζονται προϊοντικές κατηγορίες ειδικά σχεδιασμένες για ξενοδοχειακές εφαρμογές, του Ιταλικού οίκου AERMEC, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αντλιών θερμότητας και Fan Coils στην Ευρώπη, με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της AERMEC, διασφαλίζεται από το διακεκριμένο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, και τις ιδιαίτερα αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου (η AERMEC διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο πιστοποίησης αποδόσεων ψυκτικών συγκροτημάτων στην Ευρώπη για μηχανήματα ισχύος έως και 2MW). Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και γνώμονα την υψηλή απόδοση και την προστασία του περιβάλλοντος
σχεδιάζει και αναπτύσσει προϊόντα και λύσεις κατάλληλες για ιδιωτικές και επαγγελματικές εφαρμογές.  

Αντλίες Θερμότητας NRP για ταυτόχρονη παραγωγή ψύξης-θέρμανσης-ζεστού νερού χρήσης
Το φαινόμενο της ταυτόχρονης ζήτησης σε ψύξη, θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης κατά την διάρκεια ολόκληρου του έτους, γίνεται όλο και πιο συχνό λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων, ιδιαίτερα σε εφαρμογές όπως είναι τα ξενοδοχεία. Η λύση των αντλιών θερμότητας NRP πολλαπλών χρήσεων του οίκου AERMEC αποτελεί την καλύτερη και αποδοτικότερη πρόταση κάλυψης της συγκεκριμένης ταυτόχρονης, μεταβαλλόμενης αλλά και συνάμα ανεξάρτητης ζήτησης. Οι μονάδες είναι κατάλληλες για 4-σωλήνια συστήματα ή για 2-σωλήνια συστήματα με ταυτόχρονη ζήτηση ζεστών νερών χρήσεως. Το βασικό πλεονέκτημα των μονάδων πολλαπλών χρήσεων NRP, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές αντλίες θερμότητας, είναι τα πλήρως ανεξάρτητα ψυκτικά κυκλώματα με πολλαπλούς συμπιεστές που εξασφαλίζουν την ταυτόχρονη κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων σε ψύξη, θέρμανση και Ζ.Ν.Χ. Η υψηλή ενεργειακή απόδοση εκφράζεται με τον ολικό βαθμό απόδοσης TER, ο οποίος είναι υψηλότερος από τις συνήθεις τιμές COP και EER και συμβατικών αντλιών θερμότητας με ή χωρίς ανάκτηση. Όσο, δε, οι απαιτήσεις των θερμικών και ψυκτικών φορτίων μιας εφαρμογής είναι ισορροπημένες μεταξύ τους, τόσο υψηλότερος είναι ο ολικός βαθμός απόδοσης TER φτάνοντας ακόμα και το 7,9.

Αντλίες Θερμότητας NRΚ Υψηλών Θερμοκρασιών
Εξίσου αυξημένες είναι οι ενεργειακές ανάγκες σε εποχιακές ξενοδοχειακές μονάδες, των οποίων οι απαιτήσεις επικεντρώνονται κυρίως στην κάλυψη της θέρμανσης των χώρων, πισίνων και της παραγωγής Ζ.Ν.Χ., πάντα με σκοπό την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Η σειρά αντλιών θερμότητας NRK του οίκου AERMEC έρχεται να δώσει την καλύτερη εναλλακτική πρόταση απέναντι στις συμβατικές τεχνολογίες, καθώς είναι σχεδιασμένη για βέλτιστη λειτουργία και μέγιστο βαθμό απόδοσης στην λειτουργία της θέρμανσης. Οι μονάδες NRK, με οικολογικό ψυκτικό μέσο R410a φιλικό προς το περιβάλλον, μπορούν να παράγουν νερό μέγιστης θερμοκρασίας 65Co ακόμα και σε εξωτερικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος -20Co. Επιπρόσθετα, οι αντλίες θερμότητας μπορούν να παράγουν Ζ.Ν.Χ. 65Co σε εξωτερική θερμοκρασία έως 42Co, ενώ μπορούν να δουλέψουν και σε λειτουργία ψύξης σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως 48Co. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι αυτές οι λειτουργίες πραγματοποιούνται με πολύ υψηλούς βαθμούς απόδοσης αφού οι μονάδες είναι Ενεργειακής
Κλάσης Α+ βάσει Ευρωπαϊκών κανονισμών ErP έως τα 70kW και Ενεργειακής Κλάσης Α βάσει του αναγνωρισμένου οργανισμού πιστοποίησης EUROVENT. 

Ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας
Η εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ενεργειακής διαχείρισης αποτελεί συμπληρωματική και όχι μεμονωμένη παρέμβαση, όπου σε συνδυασμό με τον υπόλοιπο εξοπλισμό συντελεί στην μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου. Η AERMEC παρέχει αυτή την δυνατότητα μέσω του κεντρικού συστήματος ελέγχου VMF, ελέγχοντας κεντρικά όλες τις αντλίες θερμότητας, την παραγωγή Ζ.Ν.Χ., τις μονάδες ελέγχου ποιότητας του αέρα και τις τοπικές κλιματιστικές μονάδες FCU με ή χωρίς ζώνες. Η εξοικονόμηση που μπορεί να προσφέρει αποδεδειγμένα ένα τέτοιο σύστημα διαχείρισης σε σχέση με τον απλό έλεγχο μπορεί να φτάσει ακόμα και το 20%. Επιπλέον, τα συστήματα ελέγχου μπορούν να υποστηρίξουν δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας πολλών αντλιών θερμότητας ταυτόχρονα, απομακρυσμένο έλεγχο των συστημάτων μέσω κεντρικών υπολογιστών ακόμα και σύνδεση μέσω διαφορετικών πρωτόκολλων επικοινωνίας. 

CALDA Energy
H CALDA Energy με 35 χρόνια εμπειρίας και συνέπειας στην ελληνική αγορά προσφέρει λύσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε εφαρμογής. Τα εξειδικευμένα τμήματα της εταιρείας παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση και την τεχνική υποστήριξη μετά την πώληση.

Ενδεικτικά Χαρακτηριστικά Έργα:
  • Club Med Γρεγολίμανο Ευβοίας: Εγκατεστημένη ισχύς που φτάνει τα 1280kW και 500 τοπικές κλιματιστικές μονάδες νερού FCU. Έλεγχος μέσω κεντρικού συστήματος VMF.
  • Corfu Imperial Grecotel Exlcusive Resort στην Κέρκυρα: Αντλία θερμότητας της σειράς NRK ισχύος 175kW για παραγωγή Ζ.Ν.Χ.
  • Louis Grand Hotel στην Κέρκυρα: Εγκατεστημένοι δύο ψύκτες νερού screw συνολικής ισχύoς 730kW.
  • Essence Contemporary Living Hotel στα Ιωάννινα: Εγκατεστημένες τρεις γεωθερμικές και μία αερόψυκτη αντλία θερμότητας νερού συνολικής ισχύος 340kW για κάλυψη ψυκτικών/θερμικών αναγκών και παραγωγής Ζ.Ν.Χ. και 40 τοπικές κλιματιστικές μονάδες νερού FCU.

CALDA ENERGY AEBE, Τατοϊου 100, 14452 Μεταμόρφωση, Τηλ.: 210-2843176/7, Fax: 210-2843164, e-mail: [email protected], site: www.calda.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ