Η συνταγή της επιτυχίας ξεκινά από τον κλιματισμό

Η Delphis αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των ξενοδο-χειακών εγκαταστάσεων και προσφέρει λύσεις κλιματισμού και ζεστού νερού χρήσης για μεγαλύτερη άνεση και οικονομία.

 
Στον τομέα του κλιματισμού και της παραγωγής ζεστού νερού χρήσης η Delphis διαθέτει το πιο πλήρες portfolio προϊόντων, αντιπροσωπεύοντας στην Ελλάδα τα προϊόντα μεγάλων και αναγνωρισμένων οίκων του εξωτερικού (Lennox, GI Industrial – Clint και ClimateMaster). Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία και οι πρωτοποριακές λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Delphis την καθιστούν σημείο αναφοράς στον χώρο όπου δραστηριοποιείται.

Εστιάζοντας στον ξενοδοχειακό τομέα και αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του χώρου (κρισιμότητα εξοπλισμού και ανάγκη για μειωμένο λειτουργικό κόστος), η Delphis προτείνει την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας υψηλής ενεργειακής απόδοσης για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού (ψύξη και θέρμανση) και την ταυτόχρονη παραγωγή δωρεάν ζεστού νερού χρήσης, για τα δωμάτια, τη θέρμανση πισινών ή άλλες ανάγκες του ξενοδοχείου. Η θέρμανση με αντλία θερμότητας είναι κατά 65% οικονομικότερη από την θέρμανση με λέβητα και, παράλληλα, η παραγωγή ζεστού νερού γίνεται χωρίς επιπλέον κόστος, με εκμετάλλευση (ανάκτηση) της απορριπτόμενης θερμότητας.

Ο συνδυασμός δε, των αντλιών θερμότητας και των συστημάτων ανάκτησης, με προηγμένα συστήματα ελέγχου και διαχείρισης της ενέργειας μιας ξενοδοχειακής μονάδας, όπως το wapo.io που έχει αναπτύξει η Delphis, αποτελεί την συνταγή της επιτυχίας για την παροχή υψηλών υπηρεσιών άνεσης με το ελάχιστο λειτουργικό κόστος.

Εφαρμογές αντλιών θερμότητας σε ξενοδοχειακές μονάδες

Οι εφαρμογές που αναφέρονται παρακάτω εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε ξενοδοχειακές μονάδες.
  • Carolina Mare Hotel, Μάλια - Κατά την υλοποίηση του έργου το 2014, η Delphis προμήθευσε και εγκατέστησε, σε συνεργασία με τοπικό συνεργάτη της, αερόψυκτη αντλία θερμότητας υψηλής ενεργειακής απόδοσης με ολική ανάκτηση θερμότητας. Έτσι είναι δυνατή η παραγωγή ζεστού νερού δωρεάν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματισμού. Το ζεστό νερό αποθηκεύεται σε κατάλληλα boilers και χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών των ενοίκων.
  •  ΕLOUNDA Peninsula Diamond Residences, Ελούντα - Το έργο αυτό υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις (2013 και 2015) και αφορούσε στην εγκατάσταση πέντε υδρόψυκτων αντλιών θερμότητας, για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού του συγκροτήματος. Η απορριπτόμενη θερμότητα των μηχανημάτων χρησιμοποιείται μέσω κατάλληλης διάταξης για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, χωρίς επιπλέον κόστος.
Η Delphis Group επί τέσσερις δεκαετίες παρέχει καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις στον χώρο των Η/Μ εγκαταστάσεων. Ειδικότερα:
  • Προμηθεύει και εγκαθιστά συστήματα ψύξης, κλιματισμού και ζεστού νερού χρήσης.
  • Παρέχει υποστήριξη μετά την πώληση και υπηρεσίες συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Προσφέρει υπηρεσίες ενεργειακής παρακολούθησης και βελτιστοποίησης.

DELPHIS
Πελοποννήσου 2, 14564 Κηφισιά
Τηλ: +30 210 6209929
Fax: +30 210 6209928
E-mail: [email protected]
www.delphisgroup.gr


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ