Πρωτοβουλία URBAN INNOVATIVE ACTIONS

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής δημοσίευσε την πρώτη προκήρυξη της πρωτοβουλίας URBAN INNOVATIVE ACTIONS την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015.

 
Το ποσό της πρώτης προκήρυξης ανέρχεται σε 80 εκ. ευρώ και επικεντρώνεται στα ακόλουθα τέσσερα θέματα:
  • Ενεργειακή μετάβαση
  • Αστική φτώχεια (με έμφαση στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές)
  • Ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων
  • Απασχόληση και δεξιότητες στην τοπική οικονομία.
Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης και τη συμπλήρωση των αιτήσεων-προτάσεων, θα διοργανωθούν τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, Ρίγα, Ρώμη και Κρακοβία εντός του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016.

Για την πρώτη ημερίδα που θα διοργανωθεί στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2015, οι εγγραφές γίνονται στον σύνδεσμο www.uia-initiative.eu/en/brussels-applicant-seminar. Οι σύνδεσμοι για δήλωση συμμετοχής στις άλλες τρεις εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η πρωτοβουλία URBAN INNOVATIVE ACTIONS προσβλέπει στη διερεύνηση νέων προσεγγίσεων και αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αστικές αρχές. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας είναι 371 εκ. ευρώ για την περίοδο 2015-2020. Τα έργα που θα επιλεγούν θα έχουν μέγιστο προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ κοινοτική συνδρομή (ΕΤΠΑ), μέγιστο ποσοστό συγχρηματοδότησης 80% και διάρκεια υλοποίησης έως τρία έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία URBAN INNOVATIVE ACTIONS, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας www.uia-initiative.eu/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ