Χωρίς «φουσκωμένους» προϋπολογισμούς

Διαβάστηκε από 1036 αναγνώστες -

Αισιοδοξία για τη συμβολή στην ανάπτυξη του νέου ΕΣΔΑ και του ΠΕΣΔΑ Και για τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την κατασκευή των προβλεπόμενων νέων υποδομών στους Δήμους από τον Γ. Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

 
Ομιλία πραγματοποίησε ο κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κατά τη διάρκεια του επίκαιρου περιβαλλοντικού- χρηματοδοτικού φόρουμ με θέμα: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ», που διοργάνωσε η επιχειρηματική πρωτοβουλία και η επενδυτική έκδοση Α-Energy Ιnvestments με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδος, Περιφερειών, των συναρμόδιων αρχών, του ιδιωτικού τομέα, τραπεζών και επιστημονικών φορέων την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton.

Ο κ. Καπετάνιος, διαβεβαίωσε τους παριστάμενους στο συνέδριο δήμους και εκπροσώπους Περιφερειών ότι θα υπάρξουν άμεσα εντάξεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ με σημαντικά κονδύλια να «βγαίνουν» στην αγορά. «Αντιλαμβάνεστε», τόνισε χαρακτηριστικά,«πόσες χιλιάδες κάδοι, πρέσσες, τράκτορες θα χρησιμοποιηθούν, πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν αλλά και πόση τεχνογνωσία θα αξιοποιηθεί». Στις βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του περιφερειακού σχεδιασμού σε σχέση με τα απορρίμματα, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, συμπεριέλαβε τις συνέργειες μεταξύ δήμων, την επιδιωκόμενη απλοποίηση των διαδικασιών, αλλά και τους λογικούς προϋπολογισμούς. 

Αναλυτικότερα, ο κ. Καπετάνιος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει, επέμεινε στην ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι «φουσκωμένοι» προϋπολογισμοί ώστε, με τη συνεργασία όλων να προχωρήσουν οι σχετικές εντάξεις έργων στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ αλλά και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν και τα οποία μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ