Βιώσιμη κοινότητα αποκλειστικά για μποστάνια

Διαβάστηκε από 1241 αναγνώστες -

Φοιτητές αρχιτεκτονικής από το California State Polytechnic University ξεκίνησε πρόσφατα μια εκστρατεία για την υποστήριξη της τοπικής «πράσινης» κοινωνίας τους.

 
Καινοτόμα σχέδια της ομάδας περιλαμβάνουν τη χρήση των χωματουργικών έργων ανασκαφής, ανακυκλωμένων container φόρτωσης και της ηλιακής ενέργειας.

Η «Huerta del Valle Community Garden», όπως λέγεται, εξυπηρετεί ανθρώπους χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στο Οντάριο, τη μεγαλύτερη περιοχή του Λος ¶ντζελες. Οι ντόπιοι πληρώνουν 10 δολάρια ανά έτος για να νοικιάσουν ένα οικόπεδο 6 x 3 μ., στο οποίο μπορούν να καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά. Ένα άλλο τμήμα της κοινότητας παράγει λαχανικά για να τα πουλήσει και τα χρήματα που συγκεντρώνονται πηγαίνουν για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας.

Επί του παρόντος, εκδηλώσεις και συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην κοινότητα λαμβάνουν χώρα σε σκηνές, αλλά οι μαθητές Hana Lemseffer, Necils Lopez και Kirill Volchinskiy πέρασαν τον τελευταίο χρόνο σχεδιάζοντας πολλά νέα κτίρια με διάφορων τύπων ανέσεις, όπως ένα αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη, αίθουσα διδασκαλίας, μια έκταση που προσφέρει σκιά και μια κουζίνα με δυνατότητα φόρτωσης από container και μια περιοχή δραστηριοτήτων. Το αμφιθέατρο θα χρησιμοποιείται για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Οι μαθητές ανέφεραν ότι η κατασκευή θα περιλαμβάνει ανασκαφή και θα χρησιμοποιηθούν ελαστικά αυτοκινήτων για τη συγκράτηση του εδάφους και τη δημιουργία καθισμάτων. Στη βιβλιοθήκη και την αίθουσα διδασκαλίας, μάλιστα, θα γίνει χρήση του ίδιου συμπιεσμένου χώματος με τοίχους από υλικό εκσκαφής που θα ολοκληρώνεται με ξύλινη στέγη που θα καλύπτεται από βλάστηση.

«Το συμπιεσμένο χώμα είναι μια μέθοδος κατασκευής που μπορεί να αποδώσει αντοχές συγκρίσιμες με εκείνες του σκυροδέματος», εξηγεί ένας από τους μαθητές. «Είναι δυνατό να ενισχύσει την κατασκευή με ένα τέτοιο πλέγμα μέσα στα θεμέλια, καθιστώντας τα κτίρια ιδιαίτερα ασφαλή σε περίπτωση σεισμού. Συνήθως, 10% του τσιμέντου που αναμιγνύεται με χώμα και άλλα αδρανή υλικά είναι απαραίτητα για τη σταθεροποίηση της βάσης. Δημιουργεί ένα πολύ σκληρό τοίχωμα, συγκρίσιμο με το τσιμέντο όσον αφορά την αφή».

Η ομάδα σχεδιάζει επίσης να οικοδομήσει μια σκιασμένη περιοχή που θα στεγάσει τα εργαλεία και τα υλικά και να ενσωματώσει μια συστοιχία ηλιακών πάνελ, η οποία θα παράγει ηλεκτρισμό για την κοινότητα, το πλεόνασμα του οποίου να τροφοδοτείται πίσω στο δίκτυο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ