Το Κυκλάδες Life της WWF απόψε στις 360o στον Alpha!

Η ομάδα του WWF στις Κυκλάδες πρωταγωνιστεί σήμερα το βράδυ στις «360 μοίρες» της Σοφίας Παπαϊωάννου με θέμα το νησί της Γυάρου! (Τρίτη, 19/1 στις 23.30 στον ALPHA)

 
Δείτε πως η Γυάρος, ένα νησί με βαρύ ιστορικό παρελθόν, επανέρχεται στο προσκήνιο λόγω της σημαντικής οικολογικής της αξίας και πώς ένα μοναδικό θαλάσσιο πάρκο δημιουργείται στο άλλοτε "θανατονήσι", εκεί που χιλιάδες άνθρωποι εξορίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και της Δικτατορίας.

"Ένα νησί με βαριά ιστορία, ένα νησί που έσβησε ζωές, θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ένα νησί όπου τα θαύματα της φύσης θα μπορούν να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών", λέει ο Χρήστος Παπαδάς, υπεύθυνος τεχνικός πεδίου για το Κυκλάδες Life στη Σοφία Παπαϊωάννου.

Οι 360 μοίρες επισκέφθηκαν μαζί με την ομάδα μας τη Γυάρο, μπήκαν στο μισητό κτίριο των φυλακών, συνάντησαν πρώην εξόριστους αλλά και μία από τους ελάχιστους πρώην κατοίκους του νησιού, η οποία αποκάλυψε μια άγνωστη και ηρωική σελίδα της ιστορίας του κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Ραντεβού λοιπόν απόψε, στις 23:30 στον αέρα του Alpha!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ