Στο «μικροσκόπιο» η τεχνολογία της αποθήκευσης

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο εργαστήριο του κόσμου, για τη μελέτη και τη δοκιμή μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, με στόχο και τον καθορισμό προτύπων ασφαλείας.

 
Στην πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις κορυφαίων εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο εργαστήριο για τη μελέτη και τη δοκιμή νέων τεχνολογιών γύρω από τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, όπως οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Αξιολόγησης (Nite), ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του εγχειρήματός του, με την κατασκευή του NLAB, στη βιομηχανική περιοχή που φιλοξενεί μεταξύ άλλων και τις Panasonic, Hitachi Maxcell και GS Yuasa και πλέον ελπίζει ότι θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος εν εξελίξει προσπάθειες για την ανάπτυξη προτύπων για τη διεθνή βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας.
Σύμφωνα δε, με τον διευθυντή του Nite και του Παγκόσμιου Κέντρου Τεχνολογίας Αξιολόγησης (GCET), Koichi Yamamoto, το νέο εργαστήριο έχει ως στόχο να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας βιομηχανίας, αλλά παράλληλα φιλοδοξεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη προτύπων ασφαλείας, τα οποία θα μπορούσαν να «υιοθετηθούν» εν συνεχεία, σε παγκόσμιο επίπεδο. «Για πάρα πολλούς λόγους, τα πρότυπα ασφαλείας, είναι αυτή τη στιγμή, η πιο σημαντική πτυχή στην ανάπτυξη τμιας βιομηχανίας αποθήκευσης ενέργειας, στο σύνολό της», τόνισε ο Yamamoto στο Energy Storage News.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ