Δράσεις ευαισθητοποίησης από ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ

Με το δικό τους τρόπο συμμετέχουν και φέτος, ενεργά, στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, οι εισηγμένες εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

 
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η ΕΥΑΘ θα παρουσιάσει την επαγγελματική χρήση του νερού και ειδικότερα στις ανάγκες της πυρόσβεσης, σε παιδιά του 45ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που θα επισκεφτούν το Μουσείο Ύδρευσης της εταιρείας. Υπάλληλοι του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένα Θεσσαλονίκης θα ενημερώσουν τους μαθητές για τις γενικές αρχές της πυρασφάλειας, ενώ τα ίδια τα παιδιά -υπό την επίβλεψή τους- θα επιχειρήσουν να σβήσουν φωτιά με κουβάδες και πυροσβεστική αντλία των αρχών του περασμένου αιώνα, προκειμένου να αντιληφθούν βιωματικά την εξέλιξη στα μέσα πυρόσβεσης. Θα προηγηθεί δε, ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, η οποία θα περιλαμβάνει και την παρουσίαση της δουλειάς μαθητών του 20ού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης σε σχέση με το νερό.
Από την πλευρά της, η ΕΥΔΑΠ, διοργανώνει σήμερα στο Ζάππειο, ανοιχτές για το κοινό, εορταστικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο νερό, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Από το πρωί, οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων μέσα από βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες, που συνδυάζουν γνώση και διασκέδαση, θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμου του νερού, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και την ιστορία του. Πειράματα, παιχνίδια γνώσεων, προβολές και άφθονες εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα με ανοιχτή για το κοινό συναυλία της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου και της Orchestra Mobile, με τη συμμετοχή των χορωδιών Cantabile και Cantabile Junior του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ