Μέτοχος της KIC InnoEnergy η Schneider Electric

Ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών KIC InnoEnergy και Schneider Electric, με την τελευταία να εισέρχεται και στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης.

 
Η KIC InnoEnergy, μια μεγάλη πηγή παραγωγής καινοτομίας στον κλάδο της Ενέργειας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την είσοδο της Schneider Electric στο μετοχικό της κεφάλαιο, τον παγκόσμιο ειδικό στην ενεργειακή διαχείριση και τον αυτοματισμό.
Η Schneider Electric έχει υπάρξει συνεργάτης της KIC InnoEnergy από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, το 2010. Η απόφαση για ακόμη στενότερη συνεργασία (official partnership) αποτελεί το πρώτο, από το 2011, παράδειγμα όπου ένας ισχυρός παίκτης του κλάδου της βιομηχανικής παραγωγής, όπως η Schneider Electric, αποφασίζει να αναβαθμίσει τη συνεργασία του με μία μικρότερη επιχείρηση, συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο και λαμβάνοντας ενεργό ρόλο σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης. Παράλληλα, αυτός ο νέος τύπος συνεργασίας βοηθά επίσης τη Schneider Electric να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το δίκτυο των συνεργατών της KIC InnoEnergy σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο κ. Sylvain Paineau, Διευθυντής Καινοτομίας και Συνεργασιών για την περιοχή της Ευρώπης στη Schneider Electric, δήλωσε τα εξής: «Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη Schneider Electric και τη σχέση της με την KIC InnoEnergy. Κατά τη διάρκεια των πέντε προηγούμενων ετών, διαπιστώσαμε ότι η σχέση μας ως εξωτερικού συνεργάτη (associate partner) αποκτούσε όλο και μεγαλύτερο βάθος, καθώς αρχίσαμε να έχουμε όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή σε βασικούς τομείς της δραστηριότητας της KIC InnoEnergy, όπως η εκπαίδευση, η καινοτομία και η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών. Αυτή η περίοδος μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε το ενδιαφέρον μας για μία πληρέστερη συνεργασία (full partnership) και για βαθύτερη ενασχόληση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Η KIC InnoEnergy βρίσκεται στο εσωτερικό ενός αξιόλογου οικοσυστήματος επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μεγάλες παγκόσμιες επιχειρήσεις, όπως η δική μας, που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό που αποκαλούμε ανοικτή καινοτομία (open innovation), δηλαδή στην πραγματικά ανεμπόδιστη παραγωγή νέων δημιουργικών ιδεών για τον κλάδο μας.
Το νέο αυτό επίπεδο συνεργασίας ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική της Schneider Electric να αναπτύξει τεχνολογίες ενεργειακής διαχείρισης και αυτοματισμών οι οποίες διασφαλίζουν ότι Life Is On παντού, κάθε στιγμή, για τον καθένα. Αναβαθμίζοντας τη συνεργασία μας με τη KIC InnoEnergy, επενδύουμε στην καινοτομία με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη».
Ο κ. Richard Biagioni, Διευθύνων Σύμβουλος της KIC InnoEnergy στη Γαλλία, δήλωσε τα εξής: «Η αναβάθμιση του ενδιαφέροντος και της εμπλοκής της Schneider Electric στην KIC InnoEnergy μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Ο στόχος μας ήταν πάντα η στρατηγική συνεργασία με κάποιον μεγάλο βιομηχανικό παίκτη στον χώρο της καινοτομίας. Η αναβάθμιση της σχέσης μας με τη Schneider Electric θα ενισχύσει την καθημερινή μας συνεργασία και θα φέρει κόμη πιο κοντά τις στρατηγικές των δύο επιχειρήσεων.
«Η νέα αυτή συνεργασία υπογραμμίζει, επίσης, τη δέσμευσή μας να εξελιχθούμε σε οργανωτικό επίπεδο, και μαζί με εμάς να εξελιχθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη δραστηριότητά μας. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε τους συνεργάτες μας της Schneider Electric να αυξάνουν τον βαθμό εμπλοκής και συμμετοχής τους και αυτό μας βοηθά να αναπτυχθούμε επιχειρηματικά. Αυτός ο ανοικτός τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουμε τις συνεργασίες μας είναι, μεταξύ άλλων, ένας από τους λόγους για τους οποίους η τιμή της μετοχής της KIC InnoEnergy έχει αυξηθεί 17 φορές μέσα σε διάστημα πέντε ετών».

Σχετικά με την KIC InnoEnergy

Η KIC InnoEnergy αποτελεί μια μηχανή παραγωγής καινοτομίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά ο στόχος μας απλός: ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον για την Ευρώπη. Η απάντηση βρίσκεται στην καινοτομία. Νέες ιδέες, προϊόντα και λύσεις που κάνουν πραγματική διαφορά, νέες επιχειρήσεις και νέοι άνθρωποι που θα τις προσφέρουν στην αγορά. Στην KIC InnoEnergy στηρίζουμε την καινοτομία και επενδύουμε σε κάθε φάση της: από την εκπαίδευση μέχρι την παράδοση στον τελικό πελάτη. Μέσω του δικτύου των συνεργατών μας, δημιουργούμε γέφυρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, φέρνοντας κοντά ερευνητές και βιομηχανία, επιχειρηματίες και αγορά, απόφοιτους και εργοδότες, επιστήμονες και επιχειρήσεις. Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε τρεις βασικές περιοχές που συνδέονται με την καινοτομία:
• Την εκπαιδευτική διαδικασία για τη δημιουργία ενός μορφωμένου και φιλόδοξου εργατικού δυναμικού, το οποίο θα κατανοεί τις απαιτήσεις της βιώσιμης ενέργειας και τις ανάγκες της βιομηχανίας, ενισχύοντας το μέλλον ολόκληρου του κλάδου.
• Τα μεγάλα Καινοτόμα Έργα στα οποία συνδυάζονται ιδέες, ερευνητές και βιομηχανία, με στόχο την ανάπτυξη εμπορικά βιώσιμων προϊόντων τα οποία προσφέρουν πραγματικό όφελος.
• Υπηρεσίες Ενίσχυσης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (Business Creation Services) που βοηθούν επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας και να αποκτήσουν συμμετοχή στο σχετικό οικοσύστημα.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη δουλειά της KIC InnoEnergyTogether, φτιάχνουν και συνδέουν τις ψηφίδες που θα διαμορφώσουν το χάρτη του κλάδου της βιώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη, σύμφωνα ακριβώς με τις ανάγκες της.

Σχετικά με τη Schneider Electric

Η Schneider Electric είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό. Με κύκλο εργασιών ¤27 δισεκατομμυρίων, περίπου, για τη χρήση 2015 και περισσότερους από 160.000 εργαζομένων, η Schneider Electric βοηθά τους πελάτες της σε περισσότερες από 100 χώρες να διαχειρίζονται πιο αποδοτικά την ενέργεια που καταναλώνουν και να βελτιώνουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες, με τρόπο αξιόπιστο, ασφαλή, αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Από τον πιο απλό διακόπτη μέχρι το πιο σύνθετο σύστημα λειτουργίας ενός εργοστασίου, η τεχνολογία, το λογισμικό και οι υπηρεσίες της Schneider Electric βοηθούν τους πελάτες της να διαχειριστούν καλύτερα και να αυτοματοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν και παράγουν. Οι νέες τεχνολογίες διασύνδεσης θα μετασχηματίσουν ολόκληρους κλάδους, θα αλλάξουν ριζικά τις πόλεις μας και θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Στη Schneider Electric, αυτό είναι η φιλοσοφία Life Is On.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ