Διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο

Διαβάστηκε από 1749 αναγνώστες -

Με κατασκευάστρια εταιρεία την BYD, το πρώτο ηλεκτρικό, διώροφο λεωφορείο, είναι έτοιμο να δοθεί για κυκλοφορία, κάνοντας πιο «πράσινες» τις συγκοινωνίες του Λονδίνου.

 
Το πρώτο διπλό λεωφορείο που κινείται αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, είναι γεγονός στην Αγγλία και έχει κατασκευαστεί από την κινεζική εταιρεία BYD για λογαριασμό του Transport for London.
Πρόκειται για ένα εγχείρημα των αρχών της αγγλικής πρωτεύουσας που συμπεριλαμβάνεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη. Όπως και με την κατασκευή λεωφόρων για ποδηλάτες και μία σειρά από αντίστοιχες ενέργειες, και με τη διάθεση του νέου ηλεκτρικού λεωφορείου στις συγκοινωνίες του Λονδίνου, ο στόχος είναι βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα, να μειωθεί η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα και να περιοριστεί η κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων.
Η αγορά του ηλεκτρικού λεωφορείου δε, αποτελεί και ένα βήμα μπροστά, από τους στόχους του 2020, που κάνουν λόγο για μηδενικές εκπομπές σε όλα τα μονά λεωφορεία, καθώς είναι θέμα χρόνου να δοθούν αντίστοιχες οδηγίες και για τα υπόλοιπα λεωφορεία και γενικότερα για όλα τα οχήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ