Νέα μονάδα από την Calpak στο Λουτράκι

Διαβάστηκε από 1446 αναγνώστες -

Η πρώτη ελληνική, παραγωγική εταιρεία σε όλη την Ευρώπη, που έκανε εμπορική επιτυχία στην αγορά της ηλιακής ενέργειας, κατασκεύασε τη δεξαμενή Calpak gse στις εγκαταστάσεις της στο Λουτράκι.

 
Ο εορτασμός των 40 ετών πρωτοπορίας στην παραγωγή συστημάτων ηλιακής ενέργειας και η παρουσίαση του νέου στην τεχνολογία του και την απόδοση, δοχείου ζεστού νερού Calpak-gse ήταν τα κεντρικά θέματα της ημερίδας που πραγματοποίησε χθες η εταιρεία παραγωγής ηλιακών συστημάτων Calpak.
Η εκδήλωση αποσκοπούσε επίσης στην ενημέρωση των συνεργατών της εταιρείας σχετικά με το νέο προϊόν του εργοστασίου της Calpak στο Λουτράκι Κορινθίας, της δεξαμενής ζεστού νερού χρήσης Calpak gse. Σύμφωνα με την εταιρεία, η δεξαμενή αυτή φέρει έναν εξελιγμένο εναλλάκτη θερμότητας (που έχει ευρωπαϊκή πατέντα), η απόδοση του οποίου είναι ανατρεπτική σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα και θα βοηθήσει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας των κατοικιών και των ξενοδοχείων.
Η Calpak είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, η πρώτη παραγωγική εταιρεία σε όλη την Ευρώπη που έκανε εμπορική επιτυχία στην αγορά της ηλιακής ενέργειας. Από το 1976 που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα, παραμένει στην πρώτη γραμμή αυτής της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια οι εξαγωγές της προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως στην Αγγλία, στη Γαλλία και τη Γερμανία, έφτασαν το 60% του τζίρου της.
Σήμερα, η εταιρία επανακαθορίζει την εξαγωγική της στρατηγική με βάση τις γενικότερες συνθήκες της οικονομίας αλλά και τις ειδικότερες ενεργειακές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα, στοχεύοντας περισσότερο σε νέες ανερχόμενες αγορές στην Αμερική και την Ασία. Σε αυτό το πλαίσιο η Calpak ολοκληρώνει μια νέα βιομηχανική μονάδα, δίπλα στην υπάρχουσα στο δήμο Λουτρακίου, που, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, θα ενισχύσει πολύ την ανταγωνιστικότητά της, ενώ πρόκειται να παρουσιάσει δύο νέα καινοτόμα μοντέλα ηλιακών θερμοσιφώνων. Το ένα μάλιστα από αυτά έχει ήδη κατοχύρωση πανευρωπαϊκής πατέντας.
«Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα είναι η εποχή που πρέπει να τολμήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες που μας καθιέρωσαν στην αγορά. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας, που είναι το ζητούμενο, προϋποθέτει αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Οι εταιρείες που θα το κάνουν αυτό θα τα καταφέρουν πολύ καλύτερα. Για να αντεπεξέλθουμε στο διεθνή ανταγωνισμό, πρέπει να βασιστούμε στα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της πατρίδας μας και, σε αυτό το πλαίσιο, η αριστεία στην έρευνα και την καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό της γενικότερης αναπτυξιακής διεξόδου. Η καινοτομία, η υψηλή τεχνολογία, η έρευνα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας μιας επιχείρησης», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Calpak, Παναγής Κωνσταντινίδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ