«Έκρηξη» της αγοράς αποθήκευσης ενέργειας το 2016

Διαβάστηκε από 16900 αναγνώστες -

Η αγορά της αποθήκευσης ενέργειας, αναμένεται να διπλασιάσει την ισχύ της, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, με ακόμη υψηλότερες προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια.

 
Μία «έκρηξη» της αγοράς αποθήκευσης ενέργειας, αντίστοιχης με αυτή που είχε καταγραφεί πριν μερικά χρόνια, στην αγορά των φωτοβολταϊκών, διαβλέπουν για το προσεχές διάστημα, οι αναλυτές. Πιο συγκεκριμένα, το ινστιτούτο έρευνας αγοράς IHS Markit, αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά για την αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και από τα 1,4 GWh του 2015, θεωρεί ότι είναι ικανή να «εκτιναχθεί» ακόμη και στα 2,9 GWh το 2016.
Οι εκτιμήσεις είναι ακόμη πιο φιλόδοξες για τα επόμενα χρόνια μάλιστα, καθώς κάνουν λόγο για ισχύ 21 GWh έως το 2025, στα διασυνδεδεμένα συστήματα. Στην πλειοψηφία τους δε, θα πρόκειται για συστήματα ιόντων λιθίου, αφού το 2025, υπολογίζεται ότι το 80% των συστημάτων θα κάνουν τη χρήση της εν λόγω τεχνολογίας.
Όσον αφορά τις χώρες που φαίνεται να ξεχωρίζουν στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, η ανάλυση της Markit, τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία δείχνουν το δρόμο, αλλά έντονη δραστηριότητα καταγράφεται και στη Νότια Αφρική, την Κένυα, τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες, όπου το κόστος των μπαταριών συνεχίζει να μειώνεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ