Fronius Symo

Fronius Galvo

Τηλ: 2310-913544, e-mail: [email protected]

Οι νέοι inverters Fronius Galvo και Symo

Διαβάστηκε από 2396 αναγνώστες -

Η Fronius ανέπτυξε δύο ολοκαίνουριους inverters με κοινά, μοναδικά χαρακτηριστικά, για μονοφασική ή τριφασική λειτουργία.

 
Η Fronius αντιλαμβανόμενη τις τρέχουσες απαιτήσεις στο χώρο των φωτοβολταϊκών, ανέπτυξε τους πιο σύγχρονους inverters για να καλύψει τις νέες ανάγκες των αγορών στον παγκόσμιο χώρο, που προσανατολίζονται σε διασυνδεδεμένα συστήματα αυτοκατανάλωσης και ενεργειακού συμψηφισμού (net metering). 
Με στόχο την παροχή λύσεων που καλύπτουν το πραγματικό μέγεθος των καταναλώσεων των πελατών σε ενέργεια, οι ειδικοί κατέληξαν ότι η ορθότερη επιλογή είναι η κατασκευή μικρής κλίμακας φωτοβολταϊκών συστημάτων. Τέτοιου μεγέθους συστήματα επιτυγχάνουν την αποφυγή της άσκοπης και μη επιδοτούμενης έγχυσης επιπλέον ενέργειας στο δίκτυο, αλλά και την όσο το δυνατόν ταχύτερη απόσβεση της επένδυσης. 

Fronius Galvo & Symo
Θέλοντας να καλύψει τις τεχνικές προδιαγραφές οποιασδήποτε αγοράς, η Fronius ανέπτυξε δύο ολοκαίνουριους inverters: για μονοφασική λειτουργία τον Fronius Galvo και για τριφασική λειτουργία τον Fronius Symo. Οι δύο νέοι αντιστροφείς έχουν μια σειρά από κοινά, μοναδικά χαρακτηριστικά που τους καθιστούν τις κορυφαίες επιλογές στις κατηγορίες τους:

Μοναδικά χαρακτηριστικά
- Ενσωματωμένη ασύρματη τηλεμετρία μέσω WLAN
Ο νέοι αντιστροφείς καλύπτουν οποιαδήποτε σύγχρονη ανάγκη τηλεμετρίας: με ενσωματωμένο καταγραφικό δεδομένων και μπορούν πολύ εύκολα να συνδεθούν στο internet (στο δωρεάν portal Fronius Solar.web), ασύρματα μέσω WLAN ή ενσύρματα μέσω Ethernet. Παράλληλα, η παρακολούθηση του φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέσω των δωρεάν application για i-phone, smartphone, i-pad και tablet.  Διαθέτουν επίσης θύρα USB για τοπική αποθήκευση δεδομένων και ταχύτατη αναβάθμιση λογισμικού.
- Kαινοτόμο σύστημα στήριξης για εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση 
Το νέο καινοτόμο σύστημα στήριξης καθιστά την τοποθέτηση και τη συντήρηση του αντιστροφέα μια πολύ απλή διαδικασία. Αφού τοποθετηθεί η επιτοίχια βάση στήριξης και γίνει η καλωδίωση σε αυτή, ο αντιστροφέας τοποθετείται στο πάνω μέρος της βάσης στήριξης και απλά περιστρέφεται στην τελική του θέση όπου και ασφαλίζει. Σε περίπτωση αντικατάστασης του αντιστροφέα δεν χρειάζεται καμία διαδικασία αφαίρεσης και επανασύνδεσης των καλωδίων. 
- Ρελέ διαχείρισης παραγόμενης ενέργειας
Το ενσωματωμένο ρελέ διαχείρισης της παραγόμενης ενέργειας ενεργοποιείται ανάλογα με το επιθυμητό όριο της παραγόμενης ισχύoς από τα φωτοβολταϊκά και θέτει σε λειτουργία επιπλέον φορτία ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση της παραγόμενης ισχύος και να μην διαχέεται άσκοπα στο δίκτυο. 
Το ρελέ εξόδου απενεργοποιείται όταν η παραγόμενη ισχύς κατέβει κάτω από το κατώτατο προκαθορισμένο όριο.

Χαρακτηριστικά
Fronius Galvo
- Μονοφασική λειτουργία: 1.5 - 3.1kW
- MPP voltage range: 120-335V (165-440V)
- Max. Efficiency: 96.1%
- MPP tracking efficiency: >99.9%
Fronius Symo
- Τριφασική λειτουργία: 3 – 4.5 kW
- MPP voltage range: 200-800V
- Max. Efficiency: 98%
- MPP tracking efficiency: >99.9%

Εταιρικό προφίλ
Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Günter Fronius στην Αυστρία το 1945 και η δραστηριότητάς αφορούσε στην κατασκευή φορτιστών μπαταριών και μετασχηματιστών συγκόλλησης. 
Από το 1992 η εταιρεία ασχολείται με την ηλιακή βιομηχανία και ειδικά με τον χώρο των φωτοβολταϊκών. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα και οι καινοτομίες της Fronius έχουν αποσπάσει αρκετές και σημαντικές διακρίσεις, ενώ μέσω της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης η εταιρεία προσπαθεί και καλύπτει κάθε απαίτηση του σύγχρονου καταναλωτή. 

Τηλ: 2310-913544

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ