SolarEnegySolidarity: δωρεάν εξοπλισμός για 3 φωτοβολταϊκά στην Αφρική

Διαβάστηκε από 1899 αναγνώστες -

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης Solar Energy Solidarity, υπό την καθοδήγηση της PROINSO, δώρισε φωτοβολταϊκό εξοπλισμό για 3 νέα έργα, που θα εξυπηρετήσουν πάνω από 5.000 άτομα στις κοινότητες Candemba και Kumbo.

 

Σε σχέση με τα δύο έργα που θα γίνουν στη Γουινέα Μπισάου, η PROINSO δώρισε τα πλαίσια και τις απαιτούμενες βάσεις στήριξης για την ηλεκτροδότηση ενός καινούριου παιδικού σταθμού στην κοινότητα Candemba, πρωτοβουλία από την οποία θα επωφεληθούν 550 άτομα. «Η λειτουργία του έργου θα επιτρέψει την παροχή εκπαίδευσης παιδιών ηλικίας 3 έως 6 ετών, έτσι ώστε να συνηθίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο από μικρή ηλικία. Επιπλέον, θα βελτιώσει τη διατροφή τους με τη συμμετοχή του σταθμού στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διατροφής του ΟΗΕ, το οποίο εγγυάται την παροχή ενός γεύματος ημερησίως σε εκείνες τις κοινότητες που διαθέτουν ένα σχολείο εξοπλισμένο  με τα αναγκαία για να σερβίρει το φαγητό», διευκρινίζει η Teresa Marticorena, υπεύθυνη μάρκετινγκ του προγράμματος Solar Energy Solidarity.

Από την άλλη πλευρά, η λειτουργία του παιδικού σταθμού θα επιτρέψει στις μητέρες να εργάζονται στα αγροκτήματα χωρίς να χρειάζεται να φορτώνονται τα παιδιά τους στις πλάτες τους και, ταυτόχρονα, θα δώσει την ευκαιρία προσέλευσης στο σχολείο και στα μεγαλύτερα αδέλφια, τα οποία επωμίζονται πολλές φορές την ευθύνη της φροντίδας των μικρών, γεγονός που δυσχεραίνει την ενσωμάτωσή τους στην εκπαίδευση.

Στην κοινότητα Candemba, επίσης, οι σταθερές βάσεις στήριξης και τα πλαίσια που προσέφερε το πρόγραμμα Solar Energy Solidarity θα συνεισφέρουν στη λειτουργία ενός τοπικού γυναικείου ραδιοφωνικού σταθμού από τον οποίο θα επωφεληθούν 550 κάτοικοι, που θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της περιοχής τους. Με την ονομασία «Ράδιο Γυναίκα» και με δυνητικό ακροατήριο 200.000 ατόμων, ο νέος σταθμός στοχεύει κυρίως να δώσει το λόγο στις γυναίκες, να μεταδίδει συμβουλές που αφορούν την υγεία, την υγιεινή και την διατροφή και να εκπέμπει προγράμματα για τον αλφαβητισμό των ενηλίκων. Το σχέδιο αυτό συντονίζεται τοπικά από την οργάνωση ECAS-D.

Το τρίτο από τα έργα στα οποία συμμετέχει η πρωτοβουλία Solar Energy Solidarity αναπτύσσεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Ενέργεια χωρίς Σύνορα» και θα επιτρέψει, χάρη στη δωρεά των πλαισίων, και του ηλιακού θερμοσίφωνα, τη σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ζεστού νερού σε μία εκπαιδευτική φάρμα που βρίσκεται στην κοινότητα Kumbo, στο βορειοδυτικό τμήμα του Καμερούν.

Από την παροχή αυτή, που θα χρησιμοποιεί μικροϋδραυλική, ηλιακή και αιολική ενέργεια, θα επωφεληθούν περισσότεροι από 3.000 μαθητές, που εκπαιδεύονται σε τεχνικές αειφόρου καλλιέργειας και σε καλλιέργειες ενδημικών ειδών.

«Η ηλεκτροδότηση της φάρμας θα ενισχύσει, ακόμη, τη λειτουργική δυναμικότητα και την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει η σχολή, η οποία είναι ένα εκπαιδευτικό κέντρο αναφοράς στην περιοχή και συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό των οικονομικών δομών του τόπου που βασίζονται στη γεωργική και την κτηνοτροφική παραγωγή», υπογραμμίζουν εκπρόσωποι της PROINSO.

Με αυτά τα τρία νέα έργα, η πρωτοβουλία Solar Energy Solidarity έχει αναπτύξει συνολικά εννέα έργα αλληλεγγύης συνολικής ισχύος 30 kW από τα οποία θα επωφεληθούν σχεδόν 25.000 άτομα στο Περού, το Τόγκο, το Μπενίν και την Ταϊλάνδη, μαζί με τη Γουινέα Μπισάου και το Καμερούν.

 

ΧΩΡΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΙΣΧΥΣ

ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

La Matanza - ΠΕΡΟΥ

Άντληση Νερού

1 kW

300 Άτομα

Lagunas – ΠΕΡΟΥ

Ηλεκτροδότηση Νοσοκομείου

3 kW

8.900 Άτομα

Koulunde - ΤΟΓΚΟ

Ηλεκτροδότηση Σχολείων

1 kW

9.200 Άτομα

La Kounte - ΤΟΓΚΟ

Άντληση Νερού

1 kW

300 Άτομα

Porto Novo - ΜΠΕΝΙΝ

Ηλεκτρική Ενέργεια

1 kW

250 Άτομα

Mae Sot - ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Υβριδικό σύστημα στο κέντρο MORU έρευνας της ελονοσίας

10 kW

1.000 Άτομα

Candemba– ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟΥ

Ηλεκτροδότηση παιδικού σταθμού

3 kW

550 Άτομα

Candemba– ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟΥ

Ηλεκτροδότηση γυναικείου ραδιοφωνικού σταθμού

3 kW

550 Άτομα

Kumbo - ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Παροχή ηλεκτρισμού σε εκπαιδευτική φάρμα

3’2 kW

3.080 Άτομα

ΣΥΝΟΛΟ

 

26,2 kW

24.130 Άτομα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ