ΣΕΧΒ: Νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Χημικής Βιομηχανίας

Διαβάστηκε από 1731 αναγνώστες -

Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 14.00 μμ, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, παρουσιάζει νέα πρωτοβουλία προστασίας της υγείας, των επαγγελματιών Χρηστών χημικών προϊόντων, με τον κωδικό READ.

 

To READ εμπνευσμένο από τον Κανονισμό REACH, αποσκοπεί στην επίδειξη ενός αποτελεσματικού μέσου διάδοσης πληροφοριών ασφάλειας και του περιβάλλοντος κατά την χρήση χημικών προϊόντων (χρώματα, βερνίκια, ασφαλτικά, καθαριστικά κλπ) από επαγγελματίες χρήστες.

Ο επαγγελματίας μετά την αγορά και πριν την εφαρμογή ενός προϊόντος θα μπορεί με τη χρήση διαθέσιμων ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops κλπ) μέσω του διαδικτύου να λάβει όπου και αν βρίσκεται τα Δελτία Δεδομένων Ασφάλειας και τις Κάρτες Ασφαλούς Εργασίας, όχι μόνο στην ελληνική γλώσσα αλλά και στα σερβικά, αλβανικά και βουλγαρικά για να έχουν πρόσβαση ακόμη και οι οικονομικοί μετανάστες. Παράλληλα οι εταιρείες που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν στο υλικό του διαδικτύου τυχόν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προϊόντος, όπως πιστοποίηση με το οικολογικό σήμα, το αποτύπωμα του άνθρακα κλπ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το πρόγραμμα LIFE+.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ