NPD Solarbuzz: 49GW νέων φωτοβολταϊκών το 2014

Διαβάστηκε από 1687 αναγνώστες -

Σύμφωνα με το NPD Solarbuzz, η βιομηχανία φωτοβολταϊκών έχει φτάσει σε ένα κομβικό σημείο, που θα ωθήσει τον τομέα σε μια άνευ προηγουμένου ζήτηση το 2014.

 

Η εταιρεία έρευνας αγοράς πρόσφατα εξέδωσε τις προβλέψεις της, όσον αφορά τη ζήτηση φωτοβολταϊκών, η οποία αναμένει να φτάσει τα 49GW το 2014.

«Η ηλιακή βιομηχανία φωτοβολταϊκών έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής, με τη ζήτηση να φτάνει επίπεδα ρεκόρ, σχεδόν κάθε τρίμηνο», σημείωσε ο Finlay Colville, αντιπρόεδρος του NPD Solarbuzz. «Η αύξηση αυτή οδηγείται από τους κορυφαίους προμηθευτές μονάδων και σχεδιαστών, οι οποίοι επέστρεψαν στην κερδοφορία κατά τη διάρκεια του 2013, και έχουν πλέον καθιερώσει ιδιαίτερα αποδοτικά παγκόσμια δίκτυα πωλήσεων και μάρκετινγκ».

Η εταιρεία έρευνας αγοράς αναμένει ισχυρή ανάπτυξη σε όλο το 2014, προβλέποντας ότι μεταξύ Οκτωβρίου 2013 και Μαρτίου 2014, οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα φτάσουν σχεδόν τα 22GW.

Βάζοντας τα πράγματα σε προοπτική, το NPD Solarbuzz δήλωσε ότι ένα τέτοιο επίπεδο εγκαταστάσεων είναι μεγαλύτερο από όλες τις εγκαταστάσεις μεταξύ του 2005 και του 2009, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αναμενόμενη ζήτηση των 22GW ισοδυναμεί με 120MW φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων κάθε μέρα για έξι μήνες, που ισοδυναμεί με ένα νέο 5MW φωτοβολταϊκό σταθμό, κάθε ώρα της ημέρας!

Η εταιρεία ερευνών αγοράς σημείωσε ότι τα 49GW ζήτησης της τελικής αγοράς, το επόμενο έτος, θα ωθήσει τα ποσοστά αξιοποίησης παραγωγής, πάνω από 90%, για τους tier-1 κατασκευαστές, ενώ πιέζει πολλούς να αυξήσουν την outsourced παραγωγή wafers, Κυττάρων και μονάδων.

«Η μεταποίηση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και η διάβρωση των τιμών στους κόλπους της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών στο παρελθόν, ήταν ένας βασικός παράγοντας στον περιορισμό της ετήσιας αύξησης, μεταξύ 10-20 τοις εκατό, από το 2011 ως το 2013», πρόσθεσε ο Colville. «Σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον τιμών, και με τις προοπτικές αύξησης της παγκοσμιοποίησης της τελικής αγοράς, το NPD Solarbuzz προβλέπει την επιστροφή σε έναν ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 30% για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών το 2014».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ