Ο Eddy το ρομποτάκι μας παρουσιάζεται

Ο Εddy από πιο κοντά

Η εφαρμογή του Eddy επιτρέπει στους καλλιεργητές να συνδεθούν μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν πληροφορίες

Oι ασύρματοι αισθητήρες του Eddy αλλάζουν τη συμπεριφορά του σύμφωνα με το πρωτόκολλο

EDDY το ρομποτάκι γεωπόνος! (VIDEO)

Διαβάστηκε από 3071 αναγνώστες -

Θέλει να σας διδάξει πως να αναπτύξετε τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά που μπορείτε να φανταστείτε.

 
Μήπως έχετε ανάμνηση από την παιδική σας ηλικία ένα μπολ γεμάτο φράουλες, που εξακολουθείτε να αναπολείτε; Ή μήπως μια σαλάτα ντομάτας που κάποτε απολαμβάνατε; 

Αν μπορείτε να περιγράψετε αυτές τις ονειρικές "φυτικές" σας συναντήσεις στον Eddy, τότε αυτός θα σας βοηθήσει να αναδημιουργήσετε αυτά τα λαχανικά και φρούτα στο σπίτι.

Με την χρήση ασύρματων αισθητήρων, ο Eddy, θα σας ενημερώσει για το επίπεδο του pH, τη θερμοκρασία και τη σχετική υγρασία, τον εντοπισμό τυχόν μόλυνσης, αλλά και πληροφορίες για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.
Ο Eddy είναι ένα χαριτωμένο μικρό ρομπότ, έχει ύψος περίπου 30 εκατοστά και είναι κατασκευασμένο από μπλε και μαύρο πλαστικό. 

Εκείνος (αυτό!) κάθεται σε μια μονάδα υδροπονίας οποιουδήποτε μεγέθους και επικοινωνεί με εσάς, τον καλλιερργητή, λεπτομερώς, σχετικά με τις συνθήκες καλλιέργειας, μέσω μιάς εφαρμογής στο smartphone σας. Ο Eddy είναι ένας κηπουρός διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο έχετε συναντήσει! 

Αυτό όμως που κάνει τον Eddy πραγματικά πετυχημένο είναι ότι μπορείτε να του πείτε, μέσω της εφαρμογής, ακριβώς ό,τι θέλετε στο φαγητό σας, δηλαδή τις θερμίδες, τις βιταμίνες, τη γεύση, την εμφάνιση, κλπ

Αυτός μπορεί να προβλέψει και να κατευθύνει την ανάπτυξη του φυτού, δίνοντας τις σωστές εντολές στον παραγωγό ώστε να κάνει αυτό που πρέπει στο φυτό του.
Όπως είπε και ο διευθυντής μάρκετινγκ του Eddy, Karin Kloosterman σε μια πρόσφατη συνάντηση στο Τελ Αβίβ:
"Μπορείτε να αλλάξετε το προφίλ των θρεπτικών συστατικών του φυτού σας, γνωρίζοντας ακριβώς τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί."

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά, τα οποία είναι ασπίδα για την καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης, ή θα μπορούσατε να αναδημιουργήσει τις νόστιμες ντομάτες απο τις αναμνήσεις σας.

Ο Eddy σχεδιάστηκε από μια νεοεισαχθείσα ισραηλινή επιχείρηση που ονομάζεται Flux σχεδίασε τον Eddy για να κάνουν την μέθοδο της υδροπονίας προσιτή στο μέσο άνθρωπο.

Η Υδροπονία, είναι ένα υποσύνολο της υδροκαλλιέργειας, η οποία είναι η καλλιέργεια φυτών σε ένα έδαφος χαμηλής γονιμότητας ή αυ΄τη που βασίζεται σε ένα υδάτινο περιβάλλον.
Στην υδροπονική καλλιέργεια χρησιμοποιούνται μεταλλικά θρεπτικά διαλυμάτα για τη διατροφή των φυτών σε νερό, χωρίς χώμα.
Η υδροπονία κάνει την κηπουρική προσιτή, αλλά απαιτεί την κατάλληλη χημεία για να αποδώσει.

Ο Eddy λοιπόν, διευκολύνει αυτή τη διαδικασία.
Όπως διατίπωσε ο Kloosterman, αυτός αντιπροσωπεύει τον «εκδημοκρατισμό των πληροφοριών», επειδή δίνει τη δυνατότητα στους κατόχουν του Eddy να επικοινωνήσουν με άλλους παραγωγούς σε κοντινή απόσταση, να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές για τους κήπους τους, και να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του φόρουμ επικοινωνίας που είναι ανεβασμένες πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Για να γίνει ακόμα πιο επιθυμητό, ο Eddy δεν σταματάει να μαθαίνει και  διομορφώνει την συμπεριφορά του με βάση αυτά που οι καλλιεργητές του μάθουν και προσθέτουν στη βάση δεδομένων.

Είναι μια συναρπαστική ιδέα που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στο διατροφικό μας σύστημα, καθιστώντας τους κήπους του σπιτιού ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο, ακόμη και σε στενούς χώρους με περιορισμένους πόρους.

Τέλος και πολύ σημαντικό, δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους να έχουν τον έλεγχο στο της προέλευσης τη τροφή τους.

Δείτε τον Eddy εν δράσει:


 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ