Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αναλυτική προσέγγιση σχετικά με την εφαρμογή του μηχανισμού χρηματοδότησης έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων θα αναπτυχθούν διεξοδικά πολλές θεματικές ενότητες.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενεργειακής Απόδοσης

Διαβάστηκε από 1809 αναγνώστες -

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι δύνανται να συμβάλουν στην υλοποίηση έργων Ενεργειακής Απόδοσης με ΣΕΑ.

 
      Το ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου: EnPC‐INTRANS: «Capacity Building on Energy Performance Contracting in European Markets in Transition»‐ HORIZON 2020 και του έργου του ΕΣΠΑ 2007‐2014, ΕΠΠΕΡΡΑ Πράξη: «Υποστήριξη και παρακολούθηση της πιλοτικής εφαρμογής έργων βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια από Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών», διοργανώνει την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης στον Δημόσιο Τομέα μέσω Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι δύνανται να συμβάλουν στην υλοποίηση έργων Ενεργειακής Απόδοσης με ΣΕΑ. Τα ενδιαφερόμενα μέρη αφορούν: φορείς λήψεως αποφάσεων σε Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, ιδιοκτήτες κτιρίων, Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ), Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), Μηχανικούς, Νομικούς, Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς, κτλ. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αναλυτική προσέγγιση σχετικά με την εφαρμογή του μηχανισμού χρηματοδότησης έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον δημόσιο τομέα μέσω ΣΕΑ και η ανάπτυξη διαλόγου για την ανταλλαγή απόψεων και την επίλυση τυχών αποριών. Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων θα αναπτυχθούν διεξοδικά οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:
  • Αποκτηθείσα εμπειρία σε εθνικό επίπεδο για τις ΣΕΑ μέσω της προσπάθειας υλοποίησης πιλοτικών έργων ΣΕΑ στον δημόσιο τομέα 
  • Κύριοι όροι σύμβασης ενεργειακής απόδοσης 
  • Μεθοδολογία μέτρησης και επαλήθευσης της εξοικονόμησης ενέργειας 
  • Διαδικασία προκήρυξης και συμβολαιοποίησης μιας ΣΕΑ, βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τον δημόσιο τομέα: Διαθέσιμες διαδικασίες προκήρυξης που μπορούν να προσαρμοστούν στα πρότυπα μιας ΣΕΑ (π.χ. ανοιχτή, κλειστή διαδικασία, ανταγωνιστικός διάλογος, υπηρεσία, προμήθεια, έργο)
  • Τρόπος επιλογής της κατάλληλης διαδικασίας ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του έργου (συνολικό κόστος, τρόπος πληρωμής, κτλ.)
  • Διαδικασία επιλογής αναδόχου (κριτήρια αξιολόγησης και κατακύρωσης)
Η εγγραφή στο σεμινάριο πραγματοποιείται μέσω αποστολής της αίτησης συμμετοχής, το αργότερο έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] : κα. Καραμάνη Φωτεινή. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Παρακαλούνται όλοι για την άμεση ανταπόκρισής τους καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει ημερομηνίας αποστολής της αίτησης συμμετοχής. Παρακαλούνται όλοι για την εγγραφή ενός μόνο εκπροσώπου από κάθε εταιρεία/οργανισμό, προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση του σεμιναρίου στα ενδιαφερόμενα μέρη. 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ