Ο σκοπός αυτού του project είναι η ανάδειξη των πολλών δυνατοτήτων που μπορούν να μας προσφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ακόμη, την ευκαιρία που μπορεί να δώσει στον άνθρωπο να πετάξει στο μέλλον με σύμμαχο την ηλιακή ενέργεια.

To αεροπλάνο αποτελείται από ηλιακά πάνελ που είναι τοποθετημένα σχεδόν σε όλο το αεροπλάνο. Αυτά τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία.

Ένα ηλιακό αεροπλάνο πιάνει στρατόσφαιρα(video)

Διαβάστηκε από 2189 αναγνώστες -

Τα ηλιακά αεροπλάνα δεν είναι άγνωστα, αφού έχουν ήδη ανοίξει τα φτερά τους κάνοντας το γύρω του κόσμου. Υπάρχει μία ομάδα όμως που έχει βάλει πιο ψηλούς στόχους, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Θέλει με κάθε τρόπο να φτάσει στην άκρη της γης.

 
     Η SolarStratos θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να πετάξει ένα ηλιακό αεροπλάνο σε υψόμετρο πάνω από τα 80,000 πόδια, εκεί όπου διακρίνεται ξεκάθαρα η καμπυλότητα της γης αλλά και τα αστέρια. Ο σκοπός αυτού του project είναι η ανάδειξη των πολλών δυνατοτήτων που μπορούν να μας προσφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ακόμη, την ευκαιρία που μπορεί να δώσει στον άνθρωπο να πετάξει στο μέλλον με σύμμαχο την ηλιακή ενέργεια. Το όλο σχέδιο ανάπτυξης έχει ξεκινήσει από το 2014, όμως σήμερα η ομάδα είναι σε θέση να δοκιμάσει το αεροπλάνο, στον ειδικό χώρο που διαμόρφωσε για αυτό το σκοπό. Το αεροπλάνο έχει κατασκευαστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του από την εταιρεία PC-Aero. Η ομάδα θεωρεί ότι θα είναι το πρώτο εμπορικό διθέσιο αεροπλάνο στην ιστορία και το πρώτο που θα φτάσει στη στρατόσφαιρα. Το μήκος του είναι 8,5 μέτρα και το βάρος του μόλις 450 κιλά. Αποτελείται από ηλιακά πάνελ που είναι τοποθετημένα σχεδόν σε όλο το αεροπλάνο. Αυτά τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία. Η διάρκεια πτήσης του λέγεται ότι θα είναι παραπάνω από 24 ώρες. Το ηλιακό αεροπλάνο πρόκειται να παρουσιαστεί στις 7 Δεκεμβρίου, όπου η ομάδα θα μετρήσει αντίστροφα για την πρώτη δοκιμαστική πτήση και το 2018 η πρώτη αποστολή θα γίνει πραγματικότητα.
Δείτε το βίντεο παρακάτω για να πάρετε μια γεύση.


ΠΗΓΗ

Tags: VIRAL
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η πρώτη υποβρύχια βίλα έρχεται στις Μαλδίβες!

H περιβαλλοντική αλλαγή απειλεί...τη σοκολάτα!

Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

Τελικά, πότε έκανε την εμφάνισή του ο Homo sapiens;

Η Ford γεμίζει το Λονδίνο «έξυπνα» παγκάκια!

Το καλύτερο λίπασμα είναι τα σκουπίδια σου!

Ανακαλύφθηκε μύκητας που διασπά το πλαστικό

Θαλάσσιο τέρας σε παραλία του Τέξας μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ!

Δολοφονήθηκε η διάσημη φώκια Αργυρώ στη Σάμο (VIDEO)

Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Το αρχαιότερο απολίθωμα μανιταριού είναι 115 εκ. ετών!

Xάρτης με δεδομένα ρύπανσης από τη Google!

Τα μικροπλαστικά φτάνουν και στο αλάτι!

Υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας

«Πράσινο» σπίτι… ακολουθεί τον ήλιο!

Σπατάλησε μόνο όσο νερό χρειάζεσαι (VID)

Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Βιταμίνες για ρύπανση!

περισσότερα »