Κομψό, ευφυές και οικονομικό είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου έξυπνου καλοριφέρ.

Ένα καλοριφέρ με μπαταρία

Διαβάστηκε από 10418 αναγνώστες -

Το καλοριφέρ της εταιρείας Lancey διαθέτει μπαταρίες, την ενέργεια των οποίων την χρησιμοποιεί πιο έξυπνα από ποτέ. Μπορείτε να φανταστείτε πως;

 
Αυτό το ευφυές καλοριφέρ δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να φορτίσουν την ενσωματωμένη μπαταρία τις ώρες που οι χρεώσεις ρεύματος είναι χαμηλές και τις ώρες που το ρεύμα -με βάση το συγκεκριμένο τιμολόγιο που έχει ο καθένας- είναι ακριβό, να λειτουργήσουν οι μπαταρίες.

Αυτό οδηγεί βεβαίως σε εξοικονόμηση ρεύματος. Από αυτή την οπτική γωνία είδε την εξοικονόμηση ενέργειας μια Γαλλική startup η οποία πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο το κόστος θέρμανσης θα μειωθεί στο μισό.

Η εγκατάσταση του καλοριφέρ είναι παιχνιδάκι και μάλιστα περιγράφεται από την εταιρεία σαν μια συσκευή plug and play, δηλαδή πολύ εύκολης συνδεσιμότητας, αφού δεν απαιτείται καμία πρόσθετη καλωδίωση.

Το κόστος του αναμένεται να είναι περίπου 1000 ευρώ όταν θα γίνει διαθέσιμο τον επόμενο χρόνο. Φυσικά θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν πλέον οι συσκευές θέρμανσης όπως σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω smartphones αλλά και μια πιο πρωτοποριακή τεχνολογία με αισθητήρες που θα αναγνωρίζει αν κάποιο παράθυρο είναι ανοιχτό και αν κινούνται στον χώρο άτομα.

Η συσκευή διανύει τις ημέρες δοκιμών, ώστε να είναι έτοιμη να περιορίσει τα μεγάλα έξοδα για θέρμανση και να κάνει την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη. Αλήθεια, κάτι τέτοιο θα άξιζε τον κόπο να το αγοράσουμε εμείς με βάση τα τιμολόγια των εταιρειών ρεύματος που υπάρχουν στη αγορά;

ΠΗΓΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ