Μικροσκοπικά πλαστικά σφαιρίδια συναντώνται σήμερα σε χιλιάδες προϊόντα προσωπικής φροντίδας που πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κίνδυνος για τη φύση

Διαβάστηκε από 1774 αναγνώστες -

Η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και του Καναδά και να απαγορεύσει τη χρήση των πλαστικών μικροσφαιρίδιων σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

 
Σύμφωνα με την Greenpeace, επικίνδυνα πλαστικά “μικροσφαιρίδια” βρίσκονται σε αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, απολεπιστικά προσώπου, ακόμα και οδοντόκρεμες που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα.

Τέτοια μικροπλαστικά είναι περιττά για να υπάρχουν σε προϊόντα κι επιπλέον είναι βλαβερά. Επειδή είναι υπερβολικά μικρά για να μπορούν να φιλτραριστούν, από τον νιπτήρα του μπάνιου μας καταλήγουν στη θάλασσα όπου καταναλώνονται κατά λάθος από ψάρια και άλλα θαλάσσια πλάσματα.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά η χρήση αυτών των μικροπλαστικών από εταιρείες απαγορεύτηκε. Τώρα πρέπει να γίνει το ίδιο και στην Ευρώπη.
  • Αυτά τα μικροπλαστικά έχουν τις ονομασίες πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο στις συσκευασίες των προϊόντων.
  • Ένα μπουκαλάκι καθαριστικού προσώπου μπορεί να περιέχει περισσότερα από 330.000 τέτοια πλαστικά μικροσφαιρίδια!
  • Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, περισσότερα από 663 είδη θαλάσσιων οργανισμών επηρεάζονται από την ρύπανση που προκαλούν τα μικροπλαστικά.
Αν θες να λάβεις μέρος στην εκστρατεία της Greenpeace κλίκαρε εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ